De Designer Outlet in Roermond is een populair uitje onder Duitsers. De helft van de koopjesjagers is afkomstig uit Duitsland, laat directeur Marc Bauwens weten aan Connect Limburg. Zelfs de kledingmerken die hier te koop zijn, worden aangepast aan de Duitse smaak.

De Designer Outlet Roermond opende in november 2001 haar deuren en trekt tegenwoordig zo’n 5 miljoen bezoekers per jaar. Hiervan bestaat 50% uit Duitsers, 30% uit Nederlanders, 10% Belgen en 10% bezoekers uit andere landen. Ook steeds meer Chinezen weten het ‘merkendorp’ te vinden.

Volgens directeur Marc Bauwens is het succes deels te danken aan de goede ligging en bereikbaarheid. “Door de grensligging was en is Roermond voor ons een ideale locatie. Alleen al in het Duitse grensgebied wonen 21,5 miljoen mensen, die – door de perfecte verbinding van autowegen – snel en eenvoudig naar ons toe kunnen komen.” Ook een goede merkenportefeuille draagt volgens Bauwens bij aan het succes: “In Roermond zijn we erin geslaagd om een mooie mix te maken van toegankelijke merken en exclusieve designerbrands. We hebben inmiddels 150 shops. Bij de ontwikkeling van onze merkenportefeuille kijken we ook heel bewust naar merken die in Duitsland populair zijn.”

X