Innovatieve bedrijven gezocht voor economische missie naar Zuid-Duitsland

Innovatieve bedrijven gezocht voor economische missie naar Zuid-Duitsland

Van 12 tot en met 14 april 2016 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een economische missie naar Zuid-Duitsland. De missie staat onder leiding van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen. Innovatieve bedrijven die actief zijn in de Smart Industry, Urban Mobility, MedTech, Logistiek en Agrifood, en zaken willen doen in Zuid-Duitsland, zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan.

De Zuid-Duitse deelstaten Beieren en Baden-Württemberg zijn de groeilocomotieven van de Duitse economie. Zuid-Duitsland genereert ruim 40% van het Duitse BBP en is in belangrijke mate verantwoordelijk voor de sterke groei van de Duitse economie. Met zijn kennisintensieve industrieën, innovatiekracht en sterke R&D-landschap ligt de toekomst van Duitsland als economische motor van Europa met name in Zuid-Duitsland.

Programma

Op het programma van de missie staan bedrijfsbezoeken in de regio München en Nürnberg. De missie biedt een goede gelegenheid voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om de markt in Duitsland te verkennen, bestaande contacten aan te halen en om nieuwe contacten te leggen. Op het programma staan matchmakings, gekoppeld aan thematische seminars. Daarnaast zullen netwerkactiviteiten en bedrijfsbezoeken worden georganiseerd.

Voor de missie is de RVO speciaal op zoek naar Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van:

– Smart Industry en Cyber Security (machinebouw & IT-sector)

– Automotive/Urban Mobility (slimme en groene mobiliteit)

– MedTech (high tech toeleveranciers en startups die innovatieve producten leveren aan de medische industrie)

– Logistiek (actief op de multimodale verbindingen van/naar Duitsland of gespecialiseerd in het vervoer van agrofood, hi-tech en medtech producten)

– Agrifood (bedrijven met innovatieve en duurzame oplossingen in de agribusiness)

Deelname

De kosten voor deelname bedragen € 950 per bedrijf (max. twee deelnemers per bedrijf). Reis- en verblijfkosten en andere bijkomende kosten zijn voor eigen rekening. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich hier aanmelden. De inschrijving sluit op 11 februari 2016.

De organisatie van deze economische missie is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlands economisch netwerk in Duitsland.

Voor meer informatie over deze missie kunt u terecht op de website van de RVO.

X