Inschrijving Docent Duits van het Jaar 2023 geopend

Inschrijving Docent Duits van het Jaar 2023 geopend

Jaarlijks organiseert de Actiegroep Duits de verkiezing tot Docent Duits van het Jaar. Door inspirerende docenten Duits in het zonnetje te zetten, wil de Actiegroep Duits laten zien hoe aantrekkelijk het schoolvak Duits kan zijn. Nog tot en met 15 januari 2023 kunnen leerlingen, ouders en collega’s hun favoriete docent Duits voordragen. Docenten Duits kunnen ook zichzelf opgeven.

De Docent Duits van het Jaar wordt gekozen aan de hand van publieksstemmen en jurystemmen. Deze maken beide 50 procent van het eindoordeel uit. Om een juryoordeel te kunnen vellen worden genomineerde docenten gevraagd om een vragenlijst in te vullen en een lesidee aan te leveren. Aan de hand daarvan kiest de jury, gevormd door de Actiegroep Duits en de Docent Duits van het Jaar 2022, drie genomineerden.

Nominatie en winnaar

Wie een docent Duits wil voordragen, dient een e-mail met de naam en het e-mailadres van de docent te sturen naar info@machmit.nl. Begin maart 2023 zullen de drie genomineerden worden bekendgemaakt op machmit.nl. De datum van de uiteindelijke uitreiking wordt in overleg met de genomineerden bepaald. Deze zal online plaatsvinden. De winnaar krijgt een reis van één week naar een Goethe-Institut in Duitsland aangeboden.

X