Internationale ontmoetingsdag voor Nederlandse, Duitse en Belgische jongeren

Internationale ontmoetingsdag voor Nederlandse, Duitse en Belgische jongeren

Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis, maar vooral kinderen en jongeren voelen zich ernstig beperkt. Uit onderzoek van het NJI, de GGD en de Kindertelefoon blijkt dat vooral jonge meisjes de contacten met andere leeftijdsgenoten enorm missen en zich eenzaam voelen, zich vervelen en daardoor depressief worden. Aanleiding om een grensoverschrijdende internationale ontmoetingsdag te organiseren op zondag 27 juni, bedoeld voor 300 jongeren uit de grensstreek.

Dankzij het initiatief van Stichting Aover de Gäöt in samenwerking met Stadt Bocholt, Europe Direct Bocholt, Stadt Emmerich am Rhein, Jugendwerk Aachen, de EUREGIO en Bocholt (B) kunnen meiden én jongens tussen de elf en twintig jaar gratis deelnemen. Het gaat hier om jongeren uit de provincies Gelderland, Limburg, Overijssel, de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en Belgisch Limburg. Gratis, zodat iedere jongere die het leuk vindt om samen te werken met jongeren uit Duitsland en België erbij kan zijn. De dag wordt mogelijk gemaakt door het Interreg V-A-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Creatief en interactief

Zondag 27 juni worden er tussen 12.00 en 19.00 uur vier verschillende interactieve en creatieve workshops van anderhalf uur gehouden. Dat gebeurt live vanuit een studio in Doetinchem, waarbij de deelnemers in verbinding staan met een Nederlandse én een Duitse begeleider. De vier workshops zijn afzonderlijk via Zoom te volgen en sluiten aan bij de belevingswereld van de jongeren: Cupcakes pimpen, Beauty (Hair & Make-up), Teken het maar en Jerusalema Challenge.

Meer informatie en aanmelding

Voorafgaand aan de workshops krijgt iedere deelnemer een pakketje met materialen thuisgestuurd die tijdens de workshops gebruikt zullen worden, zoals fondant en speciaal tekenmateriaal. In verband met het toesturen van de pakketjes is het van belang dat jongeren zich vóór maandag 21 juni aanmelden. Meer informatie over de dag is te vinden op www.aover-de-gaot.eu. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden of een mailtje sturen naar youthonline21@gmail.com.

X