Van 14 tot en met 18 maart 2017 vindt in de Messe Frankfurt ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, verwarming, energie, klimaat- en installatietechniek en hernieuwbare energie plaats, de ISH. Hier zullen meer dan 2.400 exposanten, waaronder bijna 50 Nederlandse bedrijven, hun noviteiten op het gebied van water en energie presenteren.

Het motto van de ISH 2017 luidt: ‘Water. Energy. Life’. De ISH speelt op dit gebied internationaal een toonaangevende rol: in 2015 was 61 procent van de exposanten en 39 procent van de bezoekers afkomstig van buiten Duitsland. De ISH, die één keer in de twee jaar wordt georganiseerd, presenteert een groot aanbod op het gebied van toekomstgerichte bouwtechniekoplossingen.

Het onderdeel ISH Water draait om duurzame sanitaire oplossingen en innovatief badkamerdesign, met als hoofdthema ‘Badkamers voor mensen’. Hierbij worden uiteenlopende aspecten zoals design, gezondheid, wellness, comfort, maar ook het spaarzaam gebruik van grondstoffen en drinkwaterhygiëne behandeld. De exposanten presenteren in dit gedeelte duurzame, designgeoriënteerde badkameroplossingen, waarbij het zowel om de nieuwste designontwikkelingen gaat, alsook om moderne, op de huidige behoeften afgestemde duurzame technieken.

Bij ISH Energy & Aircontec staan de thema’s energie-efficiëntie en comfort in gebouwen centraal. Hier zijn belangrijke trends te vinden op het gebied van efficiënte nieuwe technologieën en intelligente gebouwtechniek.

Turkije is partnerland van de ISH 2017. Vanuit Nederland hebben bijna 50 bedrijven zich als exposant aangemeld.

Meer informatie over de beurs is te vinden op www.ish.messefrankfurt.com