ITEM analyseert coalitieakkoorden grensprovincies vanuit grensoverschrijdend perspectief

ITEM analyseert coalitieakkoorden grensprovincies vanuit grensoverschrijdend perspectief

In de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 maart jl. presenteerde het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) van Maastricht University een reflectie op de partijprogramma’s van de zeven grensprovincies. Nu de grensprovincies hun coalitieakkoorden hebben bekendgemaakt, heeft het ITEM ook deze onder de loep genomen. In een nieuwe reflectie presenteren zij hun bevindingen.

Uit de analyse van de partijprogramma’s bleek dat de grens, het buurland of de Euregio opvallend weinig werden genoemd. Limburg vormde daarbij de uitzondering. De aanbeveling van het ITEM luidde dan ook dat grensoverschrijdende samenwerking een centralere rol zou moeten krijgen in de provinciale politiek. Uit de nieuwe ITEM-reflectie op de coalitieakkoorden blijkt dat deze aanbeveling niet door alle provincies is overgenomen.

Aandacht voor grensoverschrijdende samenwerking

In het coalitieakkoord van de provincie Limburg vormt grensoverschrijdende samenwerking een rode draad. Het wordt gezien als een verantwoordelijkheid voor de gedeputeerden, de Commissaris van de Koning, de Euregio en voor ieder lid van het college. Grensoverschrijdende samenwerking komt dan ook regelmatig terug in de verschillende hoofdstukken van het coalitieakkoord: van arbeidsmarkt tot innovatie en van veiligheid tot energietransitie.

In het Gelderse coalitieakkoord is de grensoverschrijdende samenwerking vooral praktisch van aard. Duitsland wordt gezien als een belangrijke handelspartner. Ook de Betuwelijn komt aan bod. In Zeeland ligt de focus met name op de lange traditie van grensoverschrijdende samenwerking en op het verbeteren van de (energie)infrastructuur. De provincie Groningen geeft aan nauwer te willen samenwerken op het gebied van landbouw en natuur. Ook wil de provincie de bereikbaarheid per trein verbeteren met behulp van de Wunderline. In Drenthe wil men de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs stimuleren. Overijssel benadrukt het noaberschap en wil daarbij ook de Duitse regio’s betrekken. Daarbij gaat het met name om economische samenwerking en een grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

De provincie Noord-Brabant had het coalitieakkoord nog niet bekendgemaakt op het moment dat het ITEM de analyse presenteerde.

Meer informatie

De volledige analyse van het ITEM is hier te vinden. Hierin wordt ook dieper ingegaan op grensoverschrijdende samenwerking op de gebieden arbeidsmarkt & economie, zorg & welzijn, mobiliteit & infrastructuur, veiligheid, energietransitie & klimaat, innovatie en horizontale integratie (euregional governance & samenwerking).

fapjunk
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io games paper.io unblocked games unblocked games unblocked games yohoho unblocked

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

london escorts
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat Çanakkale şehirler arası nakliyat Balıkesir şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat Tuzcuoğlu nakliyat
العربية مع كبير الثدي مارس الجنس
watch sister fucking
cadouri valentines day 2024
Meet disabled singles in Coffee shops
pierde virginitatea
asian sex with doll
Sfaturi pentru alimentația sănătoasă
teen redhead threesome
istanbul evden eve nakliyat Eşya depolama Ev depolama
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
X