Kansen voor Nederlandse ondernemers in Oost-Duitsland

Kansen voor Nederlandse ondernemers in Oost-Duitsland
De stad Jena in Thüringen

Van 7 tot en met 10 februari 2017 brengen Nederlandse bedrijven onder leiding van Liliane Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, een bezoek aan enkele deelstaten in het oosten van Duitsland. De missie bezoekt bedrijven in de deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen.  De focus ligt op fotonica, semiconductors, biobased chemie en water. In dezelfde periode brengen ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een werkbezoek aan deze deelstaten.

De oostelijke deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen bieden op specifieke sectoren veel kansen voor Nederlandse bedrijven. De economische missie onder leiding van minister Ploumen sluit aan op deze kansen. Op het gebied van fotonica en semiconductors is Thüringen een zwaartepunt in Duitsland. Biobased chemie geeft gestalte aan de verdere verduurzaming van de economie en de chemische industrie heeft zich in Saksen en Saksen-Anhalt na de Duitse hereniging noodgedwongen moeten heruitvinden. In het stroomgebied van de Elbe is er behoefte aan Nederlandse expertise en innovaties op het gebied van hoogwaterbescherming en watermanagement. Tegelijkertijd hebben de Duitse counterparts veel ervaring met grote overstromingen en crisismanagement.

Bedrijvenprogramma

De missie biedt een goede gelegenheid voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om de markt in Duitsland te verkennen, bestaande contacten aan te halen en om nieuwe contacten te leggen. De programma’s voorzien in matchmaking, gekoppeld aan thematische seminars. Daarnaast zullen netwerkactiviteiten en bedrijfsbezoeken worden georganiseerd. Ten slotte kunnen de missies worden benut om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in het bijzijn van hoogwaardigheidsbekleders.

De organisatie van deze economische missie is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlands economisch netwerk in Duitsland. Er hebben zich inmiddels voldoende bedrijven aangemeld en de inschrijving is gesloten.

Lees meer over deze economische missie op RVO.nl.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X