Koning Willem-Alexander bezoekt INTERREG-project

Koning Willem-Alexander bezoekt INTERREG-project

Op donderdag 27 september 2018 bezocht koning Willem-Alexander het Drentse Weiteveen, direct aan de Nederlands-Duitse grens. Daar opende hij de grootste en modernste schaapskooi van Nederland, die onderdak biedt aan ruim duizend schapen en meer dan honderd runderen. De nieuwe schaapskooi is onderdeel van het INTERREG-project ‘Grenzenlos Moor/Grenzeloos Veen’.

De schapen zijn van groot belang voor het beschermde hoogveengebied van Bargerveen: zij onderhouden dit gebied. Het Internationale Naturpark Bourtanger Moor – Bargerveen strekt zich aan weerskanten van de grens uit. De laatste fase van de jarenlange werkzaamheden voor dit natuurgebied werd met de opening van de schaapskooi afgerond.

Bezoek

Het bezoek ging van start om 10.30 uur. Toen werd de koning ontvangen door Commissaris van de Koning Jette Klijnsma en de burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout. In de schaapskooi kregen de genodigden een toelichting op het gebouw en zijn functies. Daarnaast kwam de ontwikkeling van het Bargerveen aan bod. Daarna werd de schaapskooi officieel geopend.

Vervolgens bezocht koning Willem-Alexander het bijbehorende informatiecentrum en het restaurant ‘Bij Wollegras’, waar hij in gesprek ging met ondernemers, inwoners en betrokken organisaties. Onderwerp van gesprek was de manier waarop deze groepen actief bijdragen aan de ontwikkeling van het natuurgebied.

INTERREG-project

Het project ‘Grenzenlos Moor/Grenzeloos Veen’ wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en met 2,4 miljoen euro door de Europese Unie en de INTERREG-partners financieel ondersteund.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X