“Langetermijnplanning is in Duitsland heel belangrijk”

“Langetermijnplanning is in Duitsland heel belangrijk”

Christoph Schulte kent de Duitse markt op zijn duimpje. Hij is directeur van INDIPA GmbH, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ondersteunen van Nederlandse en Duitse bedrijven op de Duitse markt. In het eerste deel van het interview met AHA24x7.com praat hij over factoren waar Nederlandse bedrijven in Duitsland op moeten letten en geeft een aantal tips.

AHA24x7.com: De Nederlandse en Duitse markt verschillen in veel opzichten van elkaar. Welke succesfactoren zijn van belang voor Nederlandse bedrijven die in Duitsland zaken willen doen?

Christoph Schulte: Er zijn diverse aspecten belangrijk en er bestaat geen patentrecept als het gaat om de succesvolle toetreding tot de Duitse markt. Veel hangt natuurlijk af van de branche waarin de Nederlandse bedrijven actief zijn. We adviseren al meer dan tien jaar bedrijven bij de succesvolle stap over de grens naar Duitsland. Met name voor van oorsprong Nederlandse bedrijven zijn een aantal aspecten echter bijzonder belangrijk.

AHA24x7.com: Waaraan denkt u als eerste?

Christoph Schulte: Geen te hoge verwachtingen! Hoewel Duitsland circa vijf keer meer inwoners heeft, betekent dat niet dat het marktpotentieel automatisch vijf keer zo groot is als het Nederlandse. De afstanden zijn groter, in Duitsland gaan veel dingen wat langzamer dan in het innovatieve buurland. En de concurrentie is in veel branches groter dan in Nederland het geval is. Daarom is een langetermijnplanning belangrijk. Als je te hoge verwachtingen hebt, ben je al teleurgesteld voor je echt bent begonnen.

 

“Hoewel Duitsland circa vijf keer meer inwoners heeft, betekent dat niet dat het marktpotentieel automatisch vijf keer zo groot is als het Nederlandse.”

 

AHA24x7.com: Wat adviseert u in het licht hiervan?

Christoph Schulte: Concentratie op bepaalde marktsegmenten en/of regio´s. Het is erg lastig om de gehele markt “vanuit het niets” te bewerken. Het gaat er vooral om, ervaring op te doen en verschillende methodes uit te proberen. Daarna het succes meten, aanpassingen doorvoeren en verdere activiteiten ontplooien.

AHA24x7.com: Dat klinkt moeizaam…

Christoph Schulte:. Het is natuurlijk veel werk om succesvol toe te treden tot een grote markt. Bovendien is het met het oog op de grootte extra belangrijk om gefundeerde kennis van de markt op te bouwen, voor je actief op de markt aan de slag gaat. Goede kennis over marktsegmenten, potentiële (groepen) klanten, concurrenten, prijsniveau en inkoopgewoonten helpt om tijd te besparen en mankracht en budgetten doelgericht in te zetten.

 

“Een Duits postadres en telefoonnummer scheppen vertrouwen”

 

AHA24x7.com: Hoe groter de markt, des te belangrijker de voorbereiding. Dat klinkt logisch. Welke  succesfactoren zijn er nog meer?

Christoph Schulte: Laten zien dat je er bent en vlakbij de klant zijn. Voor veel Duitse particulieren en bedrijven is het belangrijk om een contactpersoon “op locatie” te hebben, niet bang te hoeven zijn voor obstakels in de communicatie en zich op Duits recht te kunnen beroepen, als er moeilijkheden ontstaan. Een Duits postadres en telefoonnummer scheppen vertrouwen en helpen om de eerste obstakels bij het aanknopen van contacten te overwinnen. Als de zaken eenmaal lopen, verdwijnen deze bedenkingen snel naar de achtergrond.

In het tweede deel van het interview legt Christoph Schulte op vrijdag o. a. uit welke alternatieven er voor de oprichting van een GmbH zijn en welke voordelen zij hebben.

fapjunk
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io games paper.io unblocked games unblocked games unblocked games yohoho unblocked

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

london escorts
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat Çanakkale şehirler arası nakliyat Balıkesir şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat Tuzcuoğlu nakliyat
العربية مع كبير الثدي مارس الجنس
watch sister fucking
cadouri valentines day 2024
Meet disabled singles in Coffee shops
pierde virginitatea
asian sex with doll
Sfaturi pentru alimentația sănătoasă
teen redhead threesome
istanbul evden eve nakliyat Eşya depolama Ev depolama
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
X