Met Duitse treinkaartjes op Nederlandse perrons in- en uitchecken

Met Duitse treinkaartjes op Nederlandse perrons in- en uitchecken

Vanaf medio 2017 zullen de toegangspoortjes op Nederlandse stations ook voor reizigers met een ticket van de Deutsche Bahn toegankelijk zijn. Tot dusver kon op de perrons alleen met de barcode op Nederlandse vervoersbewijzen worden in- en uitgecheckt.

Reizigers die in het bezit waren van tickets van de Deutsche Bahn konden bij de infobalie een tijdelijke barcode krijgen. Sinds kort wordt ook op Duitse vervoersbewijzen met een bestemming in Nederland een barcode afgedrukt, waarmee op Nederlandse stations kan worden in- en uitgecheckt.

Door deze vernieuwing verdwijnt in Nederland een aanzienlijke belemmering van de toegankelijkheid voor Duitse treinreizigers. Dit heeft een duidelijke meerwaarde voor de grensoverschrijdende mobiliteit. Momenteel wordt het toegangssysteem geleidelijk aangepast. Dit is al gerealiseerd voor vervoersbewijzen voor de lange afstand, treintickets voor de mobiele telefoon, online-tickets en vervoersbewijzen die door reisbureaus worden uitgegeven.

De bedoeling is dat de vervoersbewijzen van de Deutsche Bahn uit automaten vanaf april 2017 van de benodigde barcode zijn voorzien en alle tickets uit mobiele terminals vanaf juni 2017.

X