Met het ov door heel Duitsland voor 9 euro per maand

Met het ov door heel Duitsland voor 9 euro per maand

Om een tegenwicht te bieden aan de stijgende energieprijzen en om reizigers te stimuleren om vaker voor het openbaar vervoer te kiezen, krijgen zij vanaf 1 juni 2022 de mogelijkheid om voor 9 euro per maand gebruik te maken van bijna alle bussen en treinen in heel Duitsland. Het speciale ticket is verkrijgbaar tot en met eind augustus en geldt niet voor langeafstandsverbindingen per ICE, IC of EC en niet voor Flix-treinen en -bussen. Per 1 september zullen de reguliere ticketprijzen weer gaan gelden.

Voor Volker Wissing, de Duitse minister van Digitalisering en Verkeer, draait het bij de invoering van het 9-euroticket vooral om twee aspecten: “Met het oog op de sterk gestegen energiekosten willen wij de burgers rechtstreeks ontlasten met een aanzienlijk goedkoper ov-ticket, zorgen voor prikkels om energie te besparen en het gebruik van het openbaar vervoer op de lange termijn aantrekkelijker maken.” De Bondsregering trekt hiervoor 2,5 miljard euro uit.

Iedereen kan een ticket kopen, zowel abonnementhouders als nieuwe klanten. Het ticket is persoonsgebonden en er zijn geen speciale kindertickets verkrijgbaar. Het ticket kan worden aangeschaft via de app ‘DB Navigator‘ en via de websites en apps van de regionale vervoersbedrijven. Nog niet geheel duidelijk is of het treinkaartje ook overal bij de kaartautomaten en bij servicecentra verkrijgbaar zal zijn.

X