Met uitzendpersoneel de grens over

In Duitsland is voor het uitzenden van personeel een vergunning nodig. Dit moeten ook Nederlandse bedrijven bij hun activiteiten in Duitsland in acht nemen. De details rond het uitzenden van personeel zijn in het Arbeitnehmerüberlassungsgesetz (AÜG) geregeld. Deze wet wordt per 1 april 2017 omvangrijk herzien. De vernieuwde regeling, maar ook andere kwesties over het Duitse arbeidsrecht, komen aan bod tijdens de Duitsland-Borrel van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater op 15 maart a.s. in Kleve.

De Duitse uitzendwet gaat per 1 april 2017 a.s. grondig op de schop. Tot op heden kon equal pay in Duitsland voor onbepaalde tijd worden voorkomen. Vanaf 1 april is echter in principe na 9 maanden de inlenersbeloning van toepassing. Daarnaast kan een uitzendkracht met ingang van 1 april maximaal 18 maanden bij dezelfde inlener werkzaam zijn. Het Duitse recht beschouwt payrolling ook als uitzenden.

Deze regelingen en een aantal andere wijzigingen kunnen van invloed zijn op de kostprijscalculatie. Het is daarom raadzaam om te toetsen, of de calculatie ook na de wetswijziging nog winstgevend is.

Het in- en uitlenen van werknemers in Duitsland, maar ook tal van andere kwesties met betrekking tot het Duitse arbeidsrecht, komen aan de orde tijdens de ‘Duitsland-Borrel’ bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater op 15 maart a.s. in Kleve. Nederlandse ondernemers kunnen hier hun vragen voorleggen aan Torsten Viebahn, Fachanwalt für Arbeitsrecht, en Nicki Welchering, Rechtsanwalt. Tevens kunnen zij met al hun andere vragen terecht bij de juristen en belastingspecialisten van het kantoor. Daarnaast bestaat er gelegenheid met collega ondernemers te netwerken. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.