Maandag 24 april gaan 300 leerlingen uit Overijssel naar de Hannover Messe: de grootste innovatie- en technologie beurs van Europa. Een dag waarop 5/6 vwo en 4/5 havo leerlingen kennis kunnen maken met de nieuwste innovaties en uitvindingen.

Voor de tweede keer organiseert Saxion in samenwerking met de Universiteit TwenteWindesheimTechYourFuturePlatform Techniek Deventer en Techniekpact Twente een uniek programma voor leerlingen van 5/6 vwo en 4/5 havo: een dagbezoek aan de Hannover Messe. Het is een inspirerende plek om rond te kijken en voor leerlingen in de bovenbouw bij uitstek de kans om zich te oriënteren op hun toekomst. Voor de editie 2017 wordt nadrukkelijk de verbinding gelegd tussen het voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven. En daarnaast ook tussen het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs.

De Hannover Messe Challenge

De Hannover Messe Challenge is een innovatieve wedstrijd waarbij de leerlingen in teams tegen elkaar strijden. De Challenge begint in de week van 3 tot 7 april met een bedrijfsbezoek aan één van de tien deelnemende bedrijven uit de regio, waar de leerlingen de bedrijfsopdracht te horen krijgen. Op 24 april 2017 gaan alle teams vervolgens naar Hannover om een bezoek te brengen aan de Hannover Messe: de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. Hier kunnen ze volop inspiratie opdoen voor de opdracht. Een aantal weken later volgt een bijeenkomst bij Saxion, Windesheim of de Universiteit Twente. Tijdens deze middag maken de leerlingen kennis met het hoger onderwijs en worden de winnaars van de bedrijfsopdrachten bekend gemaakt.

Aanmelden voor de Hannover Messe Challenge

Inschrijven voor de Hannover Messe Challenge kan via het online aanmeldformulier. De teams bestaan uit 5 leerlingen van dezelfde school. Daarnaast moet er één teamcaptain worden aangewezen en moet er een coach zijn die de leerlingen begeleidt en ondersteunt. De coach kan bijvoorbeeld een docent zijn. Er zijn 300 plekken beschikbaar en aanmelden kan tot en met 15 maart.

Bekijk hieronder een filmpje van de Hannover Messe Challenge 2016:

X