Minder omzet voor Aldi in Duitsland

Minder omzet voor Aldi in Duitsland

Aldi-Nord is momenteel op grote schaal aan het verbouwen, en verliest desondanks omzet. Concurrenten Rewe en Lidl doen het beter.

Een jaar geleden begon Aldi Nord aan de grootste verbouwing uit de geschiedenis van het bedrijf, en kampt desondanks met dalende omzetcijfers. Dat blijkt uit vertrouwelijke cijfers van marktonderzoeksbureau GfK uit Neurenberg, waarover de Duitse krant Wirtschaftswoche de beschikking heeft gekregen. Volgens het onderzoek daalde de omzet van de discounter in het eerste halfjaar van 2018 met 0,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Een van de oorzaken daarvan is waarschijnlijk de sluiting van meerdere filialen. Maar ook de omzet van zusterbedrijf Aldi Süd steeg volgens het onderzoek maar met 3,3 procent en ligt daarmee duidelijk achter op directe concurrent Lidl, die mocht rekenen op een omzetstijging van 6,8 procent.

Ook supermarktketen Rewe wist met 6,7 procent een flinke omzetstijging te realiseren en wist daarmee ook Edeka (5,1 procent) en Kaufland (3,9 procent) voor te blijven.

Lees het volledige artikel hier

X