Goed nieuws voor Nederlandse en Duitse wielrenliefhebbers: mogelijk gaat de Tour de France in 2017 van start in Düsseldorf. De hoofdstad van Noordrijn-Westfalen hoopt de grootste wielerwedstrijd ter wereld binnen te halen, laat Wielerflits weten. Eerder dit jaar werd al bekend dat de Giro d’Italia volgend jaar in Gelderland start. 

Voor de organisatie van de tourstart was Londen in de running, maar de Britse hoofdstad haakte op het laatste moment af. Het evenement zou te duur zijn voor de Britten. Nu hoopt Düsseldorf de Grand Départ binnen te halen. Drie keer eerder ging de Tour van start in Duitsland. In 1965 was de primeur voor Keulen, waarna Frankfurt (1980) en Berlijn (1987) volgden. Tourorganisator ASO laat komende winter weten waar de Ronde van Frankrijk in 2017 zal beginnen. In 2016 start de Tour de France in Normandië.

Giro d’Italia

In juni van dit jaar werd al bekend dat de Provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen de Giro d’Italia naar Nederland hebben gehaald. Op 6 mei gaat de Italiaanse wielerwedstrijd met een tijdrit van start in Apeldoorn. Daarna volgt nog een etappe van Arnhem naar Nijmegen op 7 mei (180 kilometer) en een dag later in omgekeerde richting (190 kilometer). Na de eerste drie dagen op Nederlandse bodem vliegen de renners op maandag 9 mei naar Italië.