Nederland is de belangrijkste handelspartner van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en Noordrijn-Westfalen is de belangrijkste handelspartner van Nederland. Ook op het gebied van industrie werken de buren nauw samen. Hiervan kunnen de deelnemers van de Get Together op de Hannover Messe, georganiseerd door ProduktionNRW in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie, van dichtbij getuige zijn.

De Hannover Messe is de grootste industriebeurs ter wereld. De beurs draait om hoofdthema’s als Industrial Automation, Energy, Digital Factory, Industrial Supply en Research & Technology. Toekomstgerichte thema’s waar veel grote Nederlands en Duitse bedrijven zich mee bezig houden. Dat deze bedrijven ook grensoverschrijdend samenwerken, blijkt wel uit de cijfers: Nederlandse machinebouwers exporteren jaarlijks voor 2 miljard euro aan goederen naar Duitsland. Vanuit Noordrijn-Westfalen vinden jaarlijks leveringen met een waarde van meer dan 1 miljard euro hun weg naar Nederland.

Tijdens de Get Together bij de stand van ProduktionNRW (hal 16, stand A10) kunnen deelnemers contact leggen met bedrijven, netwerken en instellingen uit beide landen. De meeting begint op dinsdag 26 april om 16.30 uur met een welkomstwoord van Hans-Jürgen Alt, clustermanager bij ProduktionNRW en directeur van VDMA NRW. Aansluitend houdt Jos Kleiboer, managing director van de Koninklijke Metaalunie, een lezing over de kracht van de Nederlandse industrie en krijgen de deelnemers een rondleiding over de NRW-stand, waar verschillende bedrijven uit Noordrijn-Westfalen zijn vertegenwoordigd. Aan het eind kan er in de lounge van de stand nog flink worden genetwerkt.

Klik hier voor meer (Duitstalige) informatie over de bijeenkomst.

Downloads:

Engelse flyer
Duitse flyer

X