Nederlands-Duits forum ‘Barrièrevrij wonen en bouwen’

Nederlands-Duits forum ‘Barrièrevrij wonen en bouwen’

Tot op hoge leeftijd zelfstandig kunnen wonen. Dat is het thema van een Nederlands-Duitse branchebijeenkomst op woensdag 20 mei 2015 in Vianen. De bijeenkomst maakt deel uit van een bezoek van een Duitse handelsdelegatie van in totaal elf bedrijven uit de sector ‘barrièrevrij wonen en bouwen’. Zij bezoeken Nederland om een indruk te verkrijgen van de Nederlandse markt en om potentiele handelspartners te ontmoeten.

De elf Duitse experts zullen tijdens de branchebijeenkomst hun visie op het onderwerp ‘Barrièrevrij wonen en bouwen’ uiteen zetten. Naast presentaties van actuele prognoses, marktkansen, nieuwe technologieën en producten rondom de woningmarkt voor ouderen, zullen er ook projecten van Nederlandse woningcorporaties worden voorgesteld. “Doelstelling van de bijeenkomst is om marktpartijen uit Nederland en Duitsland te informeren over de kansen die met de ontwikkelingen rondom barrièrevrij wonen en bouwen gepaard gaan”, zegt Felix Kramer van de DNHK. “De deelnemers kunnen daarbij over en weer van elkaars ervaring en kennis leren”. Na de bijeenkomst bestaat op donderdag 21 en vrijdag 22 mei de mogelijkheid tot verkennende gesprekken op locatie met de deelnemende Duitse bedrijven.

Momenteel is zo’n 16 procent van de Nederlandse bevolking ouder dan 65 jaar. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zal het aantal 65-plussers in het jaar 2041 een hoogtepunt van 4,7 miljoen bereiken. Desondanks bestaat er nu al een tekort aan barrièrevrije woningen voor ouderen. Gezien het gegeven dat 80 procent van de ouderen graag langer thuis willen blijven wonen, biedt de markt voor barrièrevrij wonen en bouwen goede perspectieven.

De bijeenkomst richt zich op bedrijven uit de zorgbranche, gemeentes, woningbouwcoöperaties, projectontwikkelaars, architecten en andere branche-experts die graag nieuwe producten willen leren kennen en meer over de Duitse markt te weten willen komen. De organisatie is in handen van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in samenwerking met het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie (BMWi), het Bundesverband Barrierefrei e.V. en het Zentralverband des Deutschen Handwerks. Zowel deelname aan de branchebijeenkomst als aan de gesprekken is kosteloos. Het aantal deelnemers aan de bijeenkomst is beperkt.

Aanmelding voor de bijeenkomst kan via de website van de DNHK.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Möchten Sie zweimal wöchentlich und gezielt über Neuigkeiten aus dem
deutsch-niederländischen Geschäftsleben informiert werden?
Dann abonnieren Sie jetzt den kostenlosen AHA24x7.com-Newsletter.

AHA24x7.com wil u graag regelmatig op de hoogte houden met gericht nieuws uit de
Duits-Nederlandse community. Registreer u via onderstaand formulier op de gratis AHA24x7 newsletter.

Datenschutzerklärung | privacy statement

Sie haben den Newsletter erfolgreich abonniert

Beim Versuch, Ihre Anfrage zu senden, ist ein Fehler aufgetreten. Bitte versuche es erneut.

Ich willige ein, dass die mediamixx GmbH meine Daten zur Versendung des AHA24x7-Newsletters nutzt.
X