Nederlands-Duits seminar over autonoom rijdende shuttles op airport Weeze

Nederlands-Duits seminar over autonoom rijdende shuttles op airport Weeze

Op 24 oktober 2019 organiseert het INTERREG-project IA-T (Interregional Automated Transport) op Airport Weeze een seminar over de mogelijkheden van autonoom rijdende shuttles. Zowel in Nederland als Noordrijn-Westfalen vinden er steeds meer pilots met dergelijke shuttles plaats.

In het kader van het project loopt er sinds 21 februari 2019 op vliegveld Weeze een pilot met de WEpod. Dat is een autonoom rijdend voertuig dat passagiers tussen de terminal, het parkeerterrein en het hotel vervoert. Het project leverde niet alleen veel informatie op over het gebruik van de technologie voor geautomatiseerd rijden, maar ook over de mening van passagiers.

In I-AT werken 22 partners uit het mkb, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, grote ondernemingen, openbaar vervoerbeheerders en -bedrijven en overheidsinstellingen uit het Nederlands-Duitse grensgebied samen. De partners werken aan de ontwikkeling van prototypen en de uitvoering van testreeksen in de regio. Doel is om kennis te vergaren, de randvoorwaarden en kansen voor het zelfrijdend vervoer te onderzoeken en de grensoverschrijdende toepassingsmogelijkheden te vergroten. Het project richt zich op Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Noordrijn-Westfalen.

Economische kansen voor diverse sectoren

De projectpartners willen de ervaringen uit het project graag delen met bedrijven en organisaties in het werkgebied van de Euregio Rijn-Waal die zich ook op de groeiende markt voor geautomatiseerd rijden willen richten. Tijdens het seminar wordt er niet alleen ingegaan op de pilot in Weeze, maar wordt er ook een overzicht van andere projecten gegeven. De sprekers zullen daarnaast vertellen over de snelle ontwikkeling van autonoom rijden en de economische kansen die deze ontwikkeling biedt – niet alleen voor de automotive industrie, maar ook voor IT-bedrijven, sensortechnologie, slimme infrastructuur en smart mobility concepten. Uiteraard behoren ook een ritje met de automatisch rijdende shuttle en een uitleg over de techniek tot het programma.

Aanmelding

Het seminar vindt plaats op 24 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in de terminal van Airport Weeze. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via h.van.londen@gelderland.nl.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X