Advocatenkantoor en bedrijfsadviesbureau Buchalik Brömmekamp uit Düsseldorf breidt haar dienstenaanbod voor Nederlandse cliënten uit en beschikt nu ook over een Nederlandstalige website www.buchalik-broemmekamp.nl.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de herstructurering en sanering van bedrijven en richt zich daarbij met name op de zogeheten ‘Sanierung unter Insolvenzschutz’. Hierbij heeft een ondernemer sinds de introductie van het nieuwe insolventierecht, het zogeheten ‘ESUG-Verfahren’, de mogelijkheid om zijn bedrijf in het kader van een insolventieprocedure in eigen regie te saneren. De Nederlandstalige homepage geeft uitgebreide informatie over deze vorm van sanering, die ook interessant is voor Duitse dochterbedrijven van Nederlandse ondernemingen die in moeilijkheden zijn geraakt.

Verweer tegen aanspraken van Duitse curatoren

Daarnaast adviseert Buchalik Brömmekamp onder andere Nederlandse ondernemers bij het verweer tegen aanspraken van Duitse curatoren en bij alle juridische en bedrijfseconomische problemen bij een crisis. “Hoewel we nog hard bezig zijn om onze kennis van het Nederlands bij te spijkeren, zijn we heel blij dat we Nederlandse geïnteresseerden en cliënten nu een platform in hun eigen taal kunnen bieden. Op onze Nederlandse website vinden zij alle informatie over onze juridische en bedrijfseconomische kennis in een grensoverschrijdende context”, laat directeur en partner Utz Brömmekamp weten.

Het advocatenkantoor is inmiddels lid van verschillende Nederlands-Duitse netwerken en beschikt al over een groot aantal grensoverschrijdende contacten. Het bedrijf heeft vestigingen in Düsseldorf, Berlijn, Dresden, Frankfurt en Stuttgart.

Meer informatie is te vinden op www.buchalik-broemmekamp.nl

X