Nederlandse retailer Coolblue breidt uit naar Duitsland

Nederlandse retailer Coolblue breidt uit naar Duitsland
(c) Coolblue

De Nederlandse retailer Coolblue gaat zijn diensten naar Duitsland uitbreiden. Het bedrijf begint in de omgeving van Düsseldorf met de uitbouw van een eigen bezorgnetwerk, installatiedienst, fietsnetwerk en winkels.

Coolblue werd in 1999 opgericht en verkoopt inmiddels consumentenproducten in 10 categorieën, van Beeld & Geluid, Telefonie, Computer & Tablets tot Huishouden & Wonen. Het bedrijf heeft een eigen bezorg- en installatieservice en 14 fysieke winkels in Nederland en België. In 2019 behaalde Coolblue een omzet van 1,5 miljard euro.

Klanten in de omgeving van Düsseldorf kunnen nu via de Duitstalige website en app van Coolblue witgoed bestellen. Deze bestellingen worden de volgende dag vanuit het magazijn in Tilburg bij de klanten bezorgd en geïnstalleerd.

Eerst Noordrijn-Westfalen, dan rest van Duitsland

Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, licht toe welke plannen het bedrijf in Duitsland heeft: “Sinds 14 juli bieden we aan klanten in de omgeving van Düsseldorf de Coolblue-propositie aan. We starten er met het bezorgen en installeren van witgoed. Binnenkort volgen er meer producttypes en diensten, en zullen we zoveel mogelijk bestellingen van kleine producten met de fiets bij klanten bezorgen. Ook komt er een fysieke winkel. Zo gaan we klanten in en rond Düsseldorf heel erg blij maken.” In De Ondernemer vertelt Zwart dat het bedrijf zich eerst op de deelstaat Noordrijn-Westfalen zal richten, voordat de rest van Duitsland aan bod komt: “Daar alleen al wonen net zoveel mensen als in heel Nederland.”

Mijlpaal

“Onze stap over de Duitse grens is een mijlpaal voor alle 5000 Coolblue’ers. De afgelopen tijd hebben we ontzettend hard gewerkt aan de uitbreiding van onze infrastructuur naar Duitsland. Dat betekent niet alleen het aannemen en inwerken van Duitstalige Coolblue’ers, maar ook bijvoorbeeld het opzetten van klantgerichte productreizen en het ontwerpen van onze blauwe doos, zak, bus en fiets”, aldus Zwart. Coolblue heeft inmiddels veertig Duitssprekende medewerkers aangenomen. Op termijn moeten daar nog eens dertig tot vijftig mensen bijkomen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X