Nieuwe leden voor euregio rijn-maas-noord

Nieuwe leden voor euregio rijn-maas-noord

Per 1 januari heeft de euregio rijn-maas-noord er twee leden bijgekregen: de Duitse gemeente Schwalmtal en MKB-Limburg.

MKB-Limburg

Na het vertrek van de Kamer van Koophandel heeft de euregio rijn-maas-noord er met MKB-Limburg weer een vertegenwoordiger van het Nederlandse bedrijfsleven bij. Door het lidmaatschap van de organisatie, die 1300 leden heeft, krijgen bedrijven uit Noord- en Midden-Limburg meer zicht op de grensoverschrijdende mogelijkheden van de regio.

Gijs Hendrikx, voorzitter van de MKB-regio Noord-Limburg, legt uit dat de organisatie lid is geworden om de grensoverschrijdende kansen beter te kunnen benutten. “Dat werkt het beste wanneer we Duitse en Nederlandse ondernemers samenbrengen in een netwerk, wanneer het bijvoorbeeld over thema’s als cybersecurity en arbeidsmarkt gaat. Digitale infrastructuur wordt niet beperkt door landsgrenzen. Maar hoe organiseer je de beveiliging ervan het beste? En hoe richt je de arbeidsbemiddeling zo in dat mensen over de grens aan de slag kunnen?”, aldus Hendrikx. “MKB-Limburg is de juiste partner om dit soort uitdagingen grensoverstijgend, samen met de ondernemers en de euregio rijn-maas-noord, aan te gaan.”

Gemeente Schwalmtal

Burgemeester Michael Pesch van gemeente Schwalmtal ziet voor zijn gemeente in de komende jaren veel grensoverschrijdende mogelijkheden. “Schwalmtal is van oudsher een sterke industriegemeente met een gezonde mix van metaalverwerking, levensmiddelenindustrie, logistiek en dienstverlening. Wij hebben op dit moment twee grote industrieterreinen in ontwikkeling, die door investeerders ingericht en verkocht worden. Ook Nederlandse ondernemingen zijn hier natuurlijk welkom”, aldus Pesch.

“De centrale ligging in het midden van Europa en de directe nabijheid tot steden als Düsseldorf, Krefeld en Mönchengladbach, alsook tot Nederland, bieden zeer goede afzetmogelijkheden. Wij beschikken over een economisch service-center, waar bedrijven competent, snel en niet bureaucratisch worden geholpen. Ook zijn toeristen welkom in het idyllische Schwalmtal in het oostelijke deel van het natuurpark Schwalm-Nette. Kortom, de euregio rijn-maas-noord is economisch en toeristisch belangrijk om ons grensoverschrijdend te positioneren,” sluit Pesch af.

X