Nieuwe marktstudie naar biologische markt in Duitsland

Nieuwe marktstudie naar biologische markt in Duitsland

De vraag naar biologische levensmiddelen in Duitsland is groot – en de verkoop van biologische producten in reguliere supermarkten, discounters en speciaalzaken blijft groeien. Ook de online verkoop en de vraag naar biologische maaltijdboxen zijn sinds de coronapandemie gegroeid. Het Landbouw Attaché Netwerk in Duitsland heeft nu laten onderzoeken hoe de markt er precies uitziet en waar kansen voor Nederlandse bedrijven liggen.

De marktstudie werd uitgevoerd door Agentur Blumberg in Stuttgart, dat een langjarige verbinding met de biologische sector heeft.

Contact met Duitse biologische retail

De marktstudie biedt een overzicht van de belangrijkste verkoopkanalen, zowel supermarkten als groothandels. De studie laat ook zien hoe de samenwerking tussen supermarkten en labels als Naturland en Bioland biologische producten succesvol breed bij de consument onder de aandacht heeft gebracht. In het rapport wordt bovendien uitgelegd hoe Nederlandse bedrijven in contact kunnen komen met de Duitse biologische retail en welke labels toegankelijk zijn voor Nederlandse producenten.

Aandeel biologische landbouw 30 procent in 2030

Duitsland wil het aandeel biologische landbouw vergroten naar 30 procent in 2030. Om de afzet te ondersteunen zet de overheid in op het verhogen van biologische consumptie in openbare kantines, scholen en catering. Ook het bedrijfsleven heeft verschillende manieren om de consument van biologische producten te overtuigen. De studie bespreekt een aantal van deze succesvolle strategieën in Duitsland en Zwitserland. 

Marktstudie ontvangen

Wie de marktstudie wil ontvangen, kan een mail sturen naar het Landbouwteam Duitsland: BLN-LNV@minbuza.nl.

X