Nieuwe Nederlands-Duitse samenwerking in supermarktwereld

Nieuwe Nederlands-Duitse samenwerking in supermarktwereld
(c) Jumbo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo en het Duitse instant on-demand bezorgbedrijf Gorillas slaan de handen ineen: de bedrijven gaan in Nederland en Vlaanderen samenwerken. De samenwerking richt zich op de snelgroeiende markt voor het instant bezorgen van online bestelde boodschappen in grotere steden. Doel van Jumbo en Gorillas is om van elkaars expertise te profiteren en tegelijkertijd de eigen marktpositie te versterken.

De samenwerking in Nederland gaat dit kwartaal van start en zal snel worden opgeschaald. Jumbo zal een groot deel van haar assortiment aan Gorillas leveren. Daarnaast krijgen online klanten van Jumbo in stedelijke gebieden in de toekomst de mogelijkheid om hun aankopen binnen enkele minuten door Gorillas te laten bezorgen.

‘Flitsbezorger’ Gorillas werd in 2020 opgericht in Berlijn en werd in 2021 actief in elf Nederlandse steden: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. In 2022 staat verdere uitbreiding op de planning.

Innovatiekracht

“Bij Jumbo kijken we met grote belangstelling naar de laatste ontwikkelingen in de markt voor online boodschappen”, aldus CEO van Jumbo Frits van Eerd. “Nieuwe toetreders zoals Gorillas brengen veel innovatiekracht mee en dat houdt ons scherp. We merken dat onlineklanten in de grote steden op bepaalde momenten behoefte hebben aan het razendsnel thuisbezorgd krijgen van hun boodschappen. Door deze samenwerking kunnen we onze service weer verder uitbreiden en vergroten we de keuzemogelijkheden voor onze online klanten.”

“Nog geen jaar na de lancering van Gorillas in Nederland en België ben ik enorm trots om dit strategische partnership van start te laten gaan met zo’n vertrouwd begrip als Jumbo”, zegt Kağan Sümer, oprichter en CEO van Gorillas. “Ik ben ervan overtuigd dat we veel kunnen leren van elkaars sterke punten en ik kijk er enorm naar uit om samen een sneller en kwalitatief beter aanbod van boodschappen voor consumenten in Nederland en België te realiseren.“

X