Woensdagavond 14 juni is de eerste Eurowings-Airbus A320 met 160 passagiers op Airport Weeze geland. Een half uur later vlogen 166 reizigers naar München.

Foto: Mark van Offern

Michael Knitter, directeur van Eurowings: “Met Weeze als nieuwe basis zijn we nu op alle vijf de luchthavens in Nordrhein-Westfalen vertegenwoordigd. De nabijheid van de luchthaven Weeze tot Nederland vergroot ons marktgebied. Zo’n vier miljoen Nederlanders kunnen de luchthaven binnen een uur met de auto bereiken. 40 procent van vertrekkende klanten vanaf Weeze is afkomstig uit Nederland. We richten ons op alle doelgroepen van studenten tot CEO’s van bedrijven.”

De Nederlander Herman Buurman, investeerder en voorzitter van de Raad van commissarissen van de luchthaven: ”Eurowings biedt Nederlandse en Duitse klanten niet alleen een snelle verbinding naar München, maar bovendien aansluiting op zo’n 133 internationale vluchten via de hub op de tweede grootste Duitse luchthaven.”

Eurowings heeft sinds maart dit jaar een basis in München. “Overstappen in München kan in dezelfde terminal T2. De bagage die in Weeze is ingecheckt gaat dan automatisch mee op de aansluitende vlucht van Lufthansa of Eurowings,” aldus Jan Taube van Eurowings. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil haar aandeel in het Nederlandse zakelijke segment vergroten. “We constateren dat er vanuit Nederland veel interesse is bij zakelijke klanten om op München te vliegen, maar ook voor de aansluitende internationale vluchten. In al onze Airbus toestellen hebben we stoelen met extra beenruimte, ook kunnen businessklanten 2 koffers van ieder 23 kilogram meenemen,” aldus Taube.

Luchthaven directeur Ludger van Bebber: “De dagrand- en weekendverbindingen naar München zijn een uitdrukkelijke wens van het bedrijfsleven in onze Duits – Nederlandse regio. Door de week is er een vlucht in de vroege ochtend en ’s avonds een retourvlucht. Dit zomerseizoen bieden we tot 11 vluchten per week. We hopen met de komst van Eurowings het marktgebied in Nederland te vergroten richting de provincie Utrecht. De langere wachttijden op Schiphol kunnen er wel eens voor zorgen dat klanten de extra auto-kilometers naar Weeze voor lief nemen, wanneer de totale reistijd daardoor korter is en het comfort groter.”

Landrat (gedeputeerde, red.) Wolfgang Spreen van de Kreis Kleve ziet de verbinding met de Freistaat Bayern ook als aanwinst voor de bevordering van het toerisme en de economie in het Niederrhein gebied. Ook is het makkelijker voor familieleden uit Beieren om hierheen te komen.”

Dat het nieuws over Eurowings zich snel rond spreekt weet directeur Michael Knitter: “Ik hoorde in Singapore van een Nederlander dat we vanaf Weeze vliegen.”

X