Noordelijke provincies organiseren webinar over INTERREG VI

Noordelijke provincies organiseren webinar over INTERREG VI

Dit jaar gaat de nieuwe programmaperiode van het Europese subsidieprogramma INTERREG Deutschland-Nederland van start. INTERREG VI zal tot en met 2027 duren. Welke kansen biedt deze nieuwe programmaperiode? De provincies Friesland, Groningen en Drenthe organiseren er op dinsdag 15 februari een webinar over.

Met behulp van INTERREG Deutschland-Nederland worden samenwerkingsprojecten langs de Nederlands-Duitse grens financieel ondersteund om zo het economische, sociale en culturele potentieel van de grensregio te versterken. Een ander belangrijk aspect is verduurzaming van het grensgebied. Doelgroep van dit subsidieprogramma zijn met name mkb-bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties.

Programma

Het webinar begint om 16.00 uur met welkomstwoorden van achtereenvolgens dagvoorzitters Renate Kern en Erwin Zuidema en van gedeputeerde Tjisse Stelpstra van Provincie Drenthe. Daarna zal Peter Paul Knol van het Gemeenschappelijk INTERREG A-Secretariaat het Operationeel Programma INTERREG VI A presenteren. Vervolgens zullen Ilona Heijen en Florian Agterhuis van het regionaal programmamanagement INTERREG in de Eems Dollard Regio toelichten hoe INTERREG VI A er in de praktijk uitziet. Om 16.50 uur volgt een vragenronde, waarna het programma om 17.00 uur ten einde komt. De chat zal openblijven tot 17.30 uur voor verdere vragen of opmerkingen.

Meer informatie en aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Wie vóór het webinar al vragen heeft, kan een e-mail sturen naar j.m.van.weringh@provinciegroningen.nl.

X