Noordrijn-Westfalen deelstaat met meeste investeringen uit het buitenland  

Noordrijn-Westfalen deelstaat met meeste investeringen uit het buitenland  
De Medienhafen in Düsseldorf.

Het gaat goed met het aantal directe buitenlandse investeringen in Noordrijn-Westfalen: sinds 2016 is hierin een constante stijging te zien. Nederland speelt hierbij een belangrijke rol. Dat meldt NRW.INVEST.

In 2019 werden er 427 nieuwe buitenlandse investeringen in Noordrijn-Westfalen gedaan. Dat is 23 procent van het totale aantal buitenlandse investeringen in Duitsland – en daarmee is de deelstaat binnen Duitsland het meest geliefd onder buitenlandse bedrijven. Het land dat in 2019 het meest in Noordrijn-Westfalen investeerde, was Turkije. Daarna volgen China, Groot-Brittannië en als vierde Nederland.

“De resultaten laten opnieuw zien dat Noordrijn-Westfalen internationaal een uitstekende reputatie heeft. Buitenlandse investeerders zijn belangrijke werkgevers in Noordrijn-Westfalen. Door hun competenties helpen ze onze deelstaat vooruit en kunnen we samen groeien”, aldus minister van Economie, Innovatie, Digitalisering en Energie van Noordrijn-Westfalen prof. dr. Andreas Pinkwart. “Gezien de actuele wereldwijde uitdagingen zijn internationale netwerken belangrijker dan ooit.”

De buitenlandse bedrijven investeerden in 2019 het meest in de regio Düsseldorf; daarna volgen de Metropole Ruhr en de regio Keulen/Bonn.

Nederlandse investeringen leveren veel nieuwe banen op

De investeringen van buitenlandse bedrijven leveren ook veel nieuwe arbeidsplaatsen op. Na de Verenigde Staten en China is Nederland het land dat in 2019 voor de meeste nieuwe banen heeft gezorgd. In 2018 waren dat er nog 835, in 2019 987 – een stijging van 18 procent. Een van de Nederlandse bedrijven die in Noordrijn-Westfalen heeft geïnvesteerd, is Picnic. De online supermarkt groeit hard en opende in 2019 diverse distributiecentra in Noordrijn-Westfalen. Hiermee werden bijna 400 arbeidsplaatsen gecreëerd.

De meeste nieuwe arbeidsplaatsen zijn in de regio Düsseldorf ontstaan. De Metropole Ruhr staat op plek 2; de regio Keulen/Bonn op de derde plaats.

Lees verder bij NRW.INVEST. Hier kunnen de precieze cijfers ingezien worden.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X