Online D-NL speeddatesessie klaar voor de volgende ronde

Online D-NL speeddatesessie klaar voor de volgende ronde

Ruim twee jaar geleden, op 15 oktober 2020, vond de allereerste online Nederlands-Duitse speeddatesessie plaats. Als gevolg van de coronapandemie was fysiek netwerken immers vrijwel onmogelijk geworden. Anouk Ellen Susan, toen voorzitster van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V., en Wouter Timmermans, voorzitter van de Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, besloten daarom een regelmatig terugkerend online grensoverschrijdend netwerkinitiatief op te zetten. Met succes, want op woensdag 1 februari 2023 vindt alweer de 17e editie plaats.

De deelnemers zijn werkzaam in de meest uiteenlopende branches: in de marketing en communicatie, bij de overheid, in de ICT, het onderwijs, het bedrijfsleven en vele andere sectoren. Eén ding hebben alle deelnemers met elkaar gemeen: een band met zowel Nederland als Duitsland. Zij verkopen bijvoorbeeld hun producten aan de andere kant van de grens, geven les in de buurtaal of onderhouden simpelweg contacten met bedrijven uit het buurland die binnen hetzelfde vakgebied actief zijn.

Gezellige afronding

Tijdens de laatste speeddatesessie, in november 2022, waren het uitsluitend vrouwen die zich hadden aangemeld – maar over het algemeen is er sprake van een gemengd deelnemersveld. Ook de novembersessie stond weer garant voor interessante gesprekken, grenzeloos netwerken en positieve berichten. Met als uitsmijter een fraaie versie van het alom gewaardeerde Sinterklaasliedje ‘Zie ginds komt de stoomboot…’ door Anouk Ellen Susan zorgde voor een gezellige afronding van een succesvol jaar:

“Zie vandaag komt de D-NL speeddatesessie op Zoom er weer aan.
Het brengt ons leuke mensen uit Duitsland en Nederland, ik zie ze hier allemaal staan.

Mylgia zet ons in de Zoom-ruimtes weer door elkaar heen en neer,
En ik verheug me, dit is de 16e keer en ook 2023 zien we ons allen weer!

Dus dank jullie wel dat jullie zo trouw zijn en ik roep jullie toe:
Ik wens jullie van harte veel goeds voor 2023 en zeker geen roe.”

Constructief samenwerken in Zoom breakout-rooms

De digitale speeddatessies zijn uiteraard meer dan alleen gezellig virtueel koffiedrinken. In kleine breakout-rooms kunnen de deelnemers elkaar beter leren kennen en ervaringen met elkaar uitwisselen. De sessies zijn daardoor niet alleen gezellig, maar ook constructief. Grenzeloze samenwerking staat of valt namelijk met een functionerend netwerk. Initiatieven zoals de online speeddatesessies dragen aan een dergelijke grenzeloze samenwerking bij, aldus Anouk Ellen Susan: “Ik verheug me er iedere keer weer op om nieuwe deelnemers te ontmoeten en vaste deelnemers beter te leren kennen.”

Organisatoren

Inmiddels hebben vele organisatoren zich bij de online speeddatesessies aangesloten: de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln, de Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, de Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve e.V., de Deutsch-Niederländischer Businessclub IHK Aachen, het Deutsch-Niederländisches Geschäftsforum München, de Business Club Maas-Rhein, de Grenzhoppers en het Verband Deutscher Unternehmerinnen (VDU). AHA24x7.com is mediapartner van het initiatief.

Aanmelding en meer informatie

De eerstvolgende speeddatesessie staat gepland op woensdag 1 februari van 12:00 tot 13:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@anoukellensusan.de. In de aanloop naar de bijeenkomst zullen zij een Zoom-link ontvangen, waarmee ze kunnen deelnemen.

De daaropvolgende speeddate zal plaatsvinden op 4 april van 12.00 tot 13.00 uur.

X