Online speeddatesessies Nederlands-Duitse Businessclubs: “We gaan door”

Online speeddatesessies Nederlands-Duitse Businessclubs: “We gaan door”

Uit nood geboren, maar meteen een groot succes: omdat door de uitbraak van de coronapandemie netwerkevents niet meer fysiek konden plaatsvinden, kwamen op 15 oktober 2020 de Nederlands-Duitse Businessclubs voor de allereerste keer online bij elkaar. De interactieve bijeenkomsten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het grensoverschrijdende landschap: op dinsdag 16 november vindt van 12.00 tot 13.00 uur alweer de achtste editie plaats.

Ruim een jaar geleden sloegen de Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve e.V., Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V., Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, IHK Aachen, Deutsch-Niederländisches Geschäftsforum München, Business Club Maas-Rhein en Grenzhoppers de handen ineen. Tijdens de online netwerkbijeenkomsten hebben Nederlandse en Duitse ondernemers en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en met elkaar te netwerken. Daar bleek veel behoefte aan te zijn: elke bijeenkomst trok 20 tot 60 deelnemers.

“Bijeenkomsten waren groot succes”

Anouk Ellen Susan
Anouk Ellen Susan. Foto: Anouk Ellen Susan

Anouk Ellen Susan, voorzitster van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V. en initiatiefneemster van de reeks speeddatesessies, kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. “De bijeenkomsten waren een groot succes, zeker in de periodes dat vrijwel iedereen thuis moest werken. Er was heel veel animo.” Inmiddels gaan langzaam steeds meer mensen weer naar kantoor, maar volgens Susan zullen de online bijeenkomsten voorlopig voortgezet worden. “Zeker nu de besmettingscijfers weer stijgen en toch weer meer mensen thuis gaan werken, is dit nog niet het moment om te stoppen.”

Bruggen slaan tussen Nederlandse en Duitse ondernemers

De bijeenkomst op 16 november belooft een bijzondere editie te worden: ook de VdU, het Verband deutscher Unternehmerinnen, heeft zich bij de organisatie aangesloten. Onderneemster Wilma Verhoeks kijkt uit naar de bijeenkomst: “Doel van mij en Sabine Quaritsch, voorzitster van VdU Hamburg en lid van de internationale commissie van VdU, is om bruggen te slaan tussen Nederlandse en Duitse ondernemers – en dat op een laagdrempelige en toegankelijke manier, waarbij plezier voorop staat. Daarom zijn we blij dat we mogen aansluiten bij dit succesvolle digitale initiatief.”

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de speeddatesessie van 16 november door een mail te sturen naar vorstand@dng.koeln. Na aanmelding ontvangen de deelnemers de Zoom-link. Vanaf 11.50 kunnen de deelnemers digitaal ‘binnenkomen’, waarna om 12.00 de bijeenkomst zal starten.

Save the date

De eerste online speeddatesessie van 2022 staat ook al gepland: op woensdag 26 januari, van 12.00 tot 13.00 uur.

X