Nederlanders gaan vaker naar Berlijn op vakantie in vergelijking met tien jaar geleden. Dit geldt ook voor Londen, maar het aantal vakanties naar Parijs nam juist af. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de drie populairste buitenlandse hoofdsteden.

Het aantal vakanties naar Parijs is in tien jaar niet zo laag geweest als in 2016. Toch blijft Parijs de populairste vakantiehoofdstad onder Nederlanders. Maar Berlijn en Londen rukken op: het aantal vakanties van Nederlanders naar die steden nam toe met resp. 5 en 47 procent. De Nederlandse toerist vierde in 2016 ongeveer 224.000 vakanties in Berlijn en 347.000 in Londen.

Ook de vakantiebestedingen in de hoofdstad van Duitsland en de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk namen toe. In Londen wordt door Nederlanders het meeste geld uitgegeven, in totaal 161 miljoen euro. Aan vakanties in Parijs spendeerden Nederlandse vakantiegangers voor reis en verblijf gezamenlijk 129 miljoen euro, in Berlijn 92 miljoen euro.