Recordaantal Nederlandse studenten in Duitsland

Recordaantal Nederlandse studenten in Duitsland

Er studeerden nog nooit zo veel Nederlanders in Duitsland, laat Duitslanddesk weten. Het aantal Nederlandse studenten dat is ingeschreven aan Duitse universiteiten en Fachhochschulen (vergelijkbaar met het Nederlandse hbo) is in het wintersemester 2016/2017 gestegen naar 2.840. Een jaar geleden waren dit er 2.680 – een stijging van 6 procent. Dit blijkt uit recente cijfers van het Statistische Bundesamt.

De afgelopen zes jaar kozen meer Nederlandse jongeren voor een studie in Duitsland. Zij profiteren van de voordelen van het Duitse studentenleven, zoals de hoge kwaliteit van het onderwijs en veel keuzevrijheid. Bovendien hoeven studenten in veel deelstaten geen collegegeld te betalen.

In tien jaar tijd is het aantal Nederlandse studenten dat in Duitsland studeert bijna verdubbeld. Er studeren nu studeren 96 procent meer Nederlanders in Duitsland dan in het studiejaar 2006/2007. Het totale aantal internationale studenten in Duitsland steeg ten opzichte van vorig jaar met 5 procent naar 358.895 studenten.

Bekijk het volledige rapport (pdf) van het Statistische Bundesamt online.

X