Revival Duits-Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach

Revival Duits-Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach
(c) IHK Mittlerer Niederrhein

Na twee jaar coronapauze vindt op 23 november alweer de elfde editie van de Duits-Nederlandse Handelsdag (Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum) plaats. Net als in het verleden wordt dit grensoverschrijdende evenement georganiseerd in het stadion van voetbalclub Borussia Mönchengladbach. Het evenement fungeert als platform voor Nederlandse en Duitse ondernemers om nieuwe zakelijke kansen over de grens op te doen en potentiële zakenpartners te vinden. 

De Duits-Nederlandse Handelsdag wordt georganiseerd door de Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein in samenwerking met o.a. de IHK’s in Noordrijn-Westfalen langs de grens met Nederland, Standort Niederrhein GmbH, NRW.Global Business, de Provincie Limburg, de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) en het Consulaat-Generaal van Nederland in Düsseldorf.

Geschikt voor alle ondernemers

Jörg Raspe. (c) IHK Mittlerer Niederrhein

“In 2020 en 2021 hebben we noodgedwongen onze toevlucht moeten nemen tot een virtueel formaat”, vertelt Jörg Raspe, woordvoerder van de Industrie- und Handelskammer Mittlerer Niederrhein in Neuss. “Tijdens deze Deutsch-Niederländische Businesswoche hebben we in een week tijd 16 webinars  aangeboden, waaraan alles bij elkaar zo’n 300 mensen deelnamen. Daarnaast vonden er in het kader van het B2B Matchmaking circa 100 gesprekken plaats. Nu verheug ik me op de herstart van het live evenement.”

Het event is bedoeld voor alle ondernemers. Het richt zich namelijk niet op specifieke branches en sectoren, maar biedt een zo breed mogelijk spectrum, “omdat het Nederlands-Duitse zakenleven zich nu eenmaal niet beperkt tot enkele specifieke branches”, aldus Raspe. “Met name uit de matchmakinggesprekken kunnen interessante netwerkcontacten voortvloeien.”

Gratis matchmaking en workshops

Tijdens de matchmakinggesprekken kunnen potentiële Nederlandse en Duitse zakenpartners met elkaar in gesprek gaan. (c) IHK Mittlerer Niederrhein

Tijdens de kosteloze matchmaking komen deelnemers met potentiële vertegenwoordigers, distributeurs of partners uit Nederland resp. Duitsland in contact. Er bestaat volop gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en bestaande zakenrelaties te versterken. De B2B Matchmaking is bedoeld voor Nederlandse en Duitse bedrijven die op zoek zijn naar agenten, distributeurs, toeleveranciers of samenwerkingspartners uit het buurland. “Een aantal sponsoren van de Duits-Nederlandse Handelsdag krijgt daarnaast de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf te presenteren”, licht Jörg Raspe toe.

Bovendien zullen er ook enkele workshops worden georganiseerd. De inhoud hiervan zal nader bekend worden gemaakt.

Meer informatie en aanmelden

Voor wie als bezoeker wil deelnemen is de toegang gratis, evenals de deelname aan matchmakinggesprekken en de workshops. Het evenement wordt om 14.30 uur geopend en duurt tot ca. 18.30 uur.

Meer informatie is hier te vinden. Daar kunnen geïnteresseerden zich tevens aanmelden.

Wie deel wil nemen naan de B2B Matchmaking, kan zich hier aanmelden.

X