Sigrid Helbig maakt overstap naar Brightlands Campus en Campus Vastgoed in Venlo

Sigrid Helbig maakt overstap naar Brightlands Campus en Campus Vastgoed in Venlo

Per 1 februari 2022 zal Sigrid Helbig aantreden als CEO bij Brightlands Campus Greenport Venlo en Campus Vastgoed Greenport Venlo. Helbig is sinds 2016 directeur van The Economic Board Nijmegen/Arnhem/Wageningen en is geboren en getogen in Duitsland.

Sigrid Helbig.

Na de oprichting van The Economic Board trad Helbig er direct aan als directeur. Daardoor heeft ze een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van deze organisatie. Doel van The Economic Board was om de economische ontwikkeling in de regio Nijmegen/Arnhem/Wageningen aan te jagen en het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden met elkaar te verbinden. Belangrijke thema’s hierbij zijn Food, Health en Energy.

Meer groei en betekenis

Brightlands Campus Greenport Venlo en Campus Vastgoed Greenport Venlo hebben nu nog allebei een eigen directeur: Saskia Goetgeluk voor de Brightlands Campus en Ruud van Heugten voor Campus Vastgoed. De organisaties willen echter de campus verder laten groeien en meer betekenis geven. Daarom is besloten om een meer geïntegreerde aanpak in te zetten en één bestuurder voor beide organisaties te benoemen.

Doel de komende jaren is om de campusorganisatie verder te ontwikkelen. De activiteiten van huidige bedrijven en instellingen op de campus moeten bijvoorbeeld sterk toenemen. Ook zal mede met behulp van Universiteit Maastricht het onderwijs en onderzoek op de campus verder ontwikkeld moeten worden.

X