Smart Industry en waterstof: economische missie naar Beieren

Smart Industry en waterstof: economische missie naar Beieren
Minister Liesje Schreinemacher. (c) Rijksoverheid / Martijn Beekman

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Berlijn, het Nederlands consulaat-generaal in München en Elektrolyser Makersplatform NL organiseren op 11 en 12 juli 2022 een economische missie naar de Duitse deelstaat Beieren. Tijdens de missie staan de thema’s Smart Industry en waterstof centraal. De missie wordt geleid door Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en Theo Henrar, voorzitter FME en Smart Industry.

Doelgroep van de missie zijn Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van Smart Industry of waterstof. Op het gebied van Smart Industry richt de missie zich specifiek op de Nederlandse machinebouwers, system integrators en de softwareleveranciers voor de ontwikkeling van machine- en hightech-equipment van de toekomst. Voor groene waterstof richt de missie zich op productie (elektrolysetechnologie, met name PEM en Alkaline) en infrastructuur (voor opslag en transport).

Bedrijfsbezoeken, netwerken en matchmaking

Deelnemende bedrijven ontvangen een programma op maat. Ze zullen onder andere deelnemen aan seminars, bedrijfs- en projectbezoeken, netwerkevenementen, een handelsdiner en matchmaking met Duitse partijen. Ze zullen tevens lokale ondersteuning vanuit het consulaat-generaal in München ontvangen.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de missie is hier te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Dat is nog tot en met 20 mei mogelijk. Per organisatie mag één persoon meedoen en zijn de deelnamekosten 475 euro.

X