Tijdens je pensioen lekker achteroverleunen en genieten van al die vrije tijd? Dat is er voor steeds meer Duitsers niet bij. Uit recent onderzoekt blijkt namelijk dat in 2017 16,1 procent van de Duitsers tussen de 65 en 69 jaar nog werkte. Dat schrijft Der Spiegel.

Het percentage senioren dat niet stopt met werken na hun pensioengerechtigde leeftijd is de laatste jaren duidelijk gestegen. In 2007 werkte nog maar 7,1 procent van de Duitsers tussen de 65 en 69 jaar door na hun pensioen, zo blijkt uit cijfers van het Statistische Bundesamt.

Extra zakcentje

Deze Duitsers hebben meerdere redenen om niet te stoppen met werken wanneer ze met pensioen mogen gaan. Een extra zakcentje voor het pensioen is daar vanzelfsprekend één van. Dat is echter niet het enige argument: een deel van de senioren werkt vrijwillig door, omdat ze graag willen blijven meedoen in de maatschappij of het contact met collega’s waarderen. Voor de maatschappij is de kennis en ervaring van senioren bovendien onmisbaar. Ook blijven veel senioren fit door te blijven werken en zijn velen erbij gebaat een ritme te behouden.