Televisieserie over de coronacrisis in de Nederlands-Duitse grensregio

Televisieserie over de coronacrisis in de Nederlands-Duitse grensregio
Presentatrice Nina Krockow.

De aanhoudende coronacrisis stelt de gezondheidszorg en andere betrokken instanties langs de Nederlands-Duitse grens voor grote uitdagingen – want dit is de plek waar de verschillende verantwoordelijkheden en maatregelen eindigen en beginnen. Hoe ziet het dagelijks leven van de verantwoordelijken eruit in deze niet-alledaagse situatie? Deze vraag wordt in de nieuwe tv-serie ‚GrenzWerte‘ (‚Grenswaarden‘) van STUDIO 47, de Duitse regionale televisiezender voor het westelijke Ruhrgebied en de regio Niederrhein, onderzocht.

Elke week zal in reportages van 15 minuten van dichtbij worden belicht hoe de inwoners van het grensgebied elkaar helpen en waar de twee landen van elkaar verschillen in hun strijd tegen het coronavirus. Naast STUDIO 47 zullen ook regionale tv-omroepen in Gelderland en Limburg de serie in hun programmering opnemen.

Bron- en contactonderzoek in de grensregio

In de eerste aflevering van ‚GrenzWerte‘ spreekt presentatrice Nina Krockow met een Nederlandse Covid 19-patiënt die in Nederland in coma werd gebracht en in een Duits ziekenhuis verder werd behandeld. In het St. Agnes-Hospital in Bocholt laat dr. Olaf Baumhove zien hoe het eraan toegaat op de corona-ic. En in een interview met de GGD Limburg-Noord wordt ingegaan op de vraag hoe het bron- en contactonderzoek werkt bij besmettingen in het grensgebied. De volgende afleveringen gaan over teststrategieën, hygiënemaatregelen, toezicht in binnensteden, de horeca en overheidsbeleid.

De eerste aflevering werd op maandag 26 april bij STUDIO 47 uitgezonden en is tevens beschikbaar op het YouTube-kanaal van de zender. Daarnaast is de aflevering onderaan dit artikel te vinden.

De productie van het tv-format wordt mede mogelijk gemaakt door de Euregio Rijn-Waal en de Europese Unie in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland met middelen uit het People to People-programma.

X