Twents zorgpersoneel aan de slag in Duitsland

Twents zorgpersoneel aan de slag in Duitsland

In Duitsland is er een nijpend tekort aan vakbekwaam zorgpersoneel. In Nederland komen mensen met zorgdiploma’s moeilijk aan de bak. De Gemeente Enschede probeert daarom met behulp van hun Duitslandteam werkzoekenden uit de zorg aan werk te helpen in Duitsland.

Projectleider Peter Schildkamp van het Duitslandteam had onlangs een gesprek bij het Duitse bureau voor economische ontwikkeling in Steinfurt. Hier hoorde hij dat het personeelstekort in de zorg inmiddels zo nijpend is, dat er nu waarschijnlijk ruimte is om Nederlands personeel in te zetten. Hij vertelt aan Tubantia: “Tot nu toe was er een probleem omdat de Nederlandse diploma’s niet erkend worden door de Duitse overheid. Maar de vergrijzing gaat nog sneller dan bij ons en de instroom in de zorg is minimaal, dus ze zijn bereid om stappen te zetten.”

Op korte termijn gaat Caritas, een grote Duitse zorginstelling, gesprekken voeren om te kijken of Nederlandse zorgwerkers bij hen een aanvullende cursus kunnen volgen, waarmee ze in Duitsland aan de slag mogen.

X