Twentse scholieren krijgen VIP-behandeling op Hannover Messe

Twentse scholieren krijgen VIP-behandeling op Hannover Messe
Foto: RaBoe

Op maandag 25 april beleven ruim 300 scholieren uit Twente een onvergetelijke dag op de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. De Universiteit Twente organiseert in samenwerking met Scienceguide.nl, Saxion en verschillende partners een uniek programma voor leerlingen van 5/6 VWO en 4/5 HAVO.

Pieter Boerman, directeur Pre-University of Twente: “De directie van de Messe wil de Twentse leerlingen met alle egards behandelen. Naast een rondleiding op de beurs krijgen de leerlingen een VIP-arrangement aangeboden. We regelen dat de groep een glimp kan opvangen van president Barack Obama, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, minister Kamp of minister-president Mark Rutte.”

De aanmelding is geopend

Komende maand kunnen leerlingen zich via docenten op de website www.utwente.nl/hannover-messe-challenge inschrijven voor deelname. Docenten ontvangen een brief met toelichting van de organisatie en spelen een actieve en cruciale rol bij de voorbereidingsvragen tijdens schoollessen. PG Kroeger, hoofdredacteur van Scienceguide.nl: “We gaan er vanuit dat er zeer veel belangstelling is van de ruim twintig scholen die worden aangeschreven. Zeven bussen zijn gereserveerd om de ruim 350 mensen (inclusief docenten/begeleiders) te vervoeren.”

Ontvangst in Holland Paviljoen

Twente is op de Hannover Messe aanwezig binnen de stand van Hightech Holland in hal twee. Onder andere TNO, 3TU en Center of Expertise presenteren zich hier. Ook het Solar Team Twente van Saxion en de Universiteit Twente toont hier het ontwerp van de nieuwe zonnewagen (via Twente Branding). Minister Henk Kamp van Economische Zaken of president Mark Rutte verwelkomt de leerlingen op deze centrale plek en wellicht ziet de groep topmensen zoals de directie van de Messe, kanselier Angela Merkel of president Barack Obama voorbijkomen.

Meet & Greet met UT-toponderzoekers

Tijdens de lunch verzorgt door prof.dr.ing. Guus Rijnders (hoogleraar Anorganische Materiaalkunde UT en wetenschappelijk directeur MESA+) een lezing. Zijn leerstoel richt zich met name op de realisatie en studie van materialen met nieuwe elektronische eigenschappen. Na de lezing kunnen de leerlingen vragen stellen aan tien UT-onderzoekers die de leerlingen deze dag vergezellen.

Beursbezoek en opdracht met prijs

Na de lunch gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag met een leuke opdracht waaraan prijzen verbonden zijn. In het kort: de leerlingen zoeken twee aansprekende innovaties, beschrijven deze en creëren zelf een nieuw product door deze innovaties met elkaar te verbinden. De groep met de mooiste / beste oplossing kan een mooie prijs in de wacht slepen.

Einde van het programma

Na het bezoek aan de innovatieve bedrijven en inleveren van de opdracht vertrekken de bussen rond vijf uur terug naar Twente. Boerman: “We hopen dat de leerlingen genieten van dit interactieve programma met ’s werelds beste High Tech bedrijven en de politieke wereldtop.”

Meer informatie

De Hannover Messe is één van de grootste industriebeurzen. Er staan ongeveer zesduizend exposanten en er komen ruim 200.000 bezoekers. Het bezoek van de leerlingen aan de Hannover Messe wordt georganiseerd door de Universiteit Twente, SaxionScience Guide, Twente.comTechniekpact TwenteTechYourFuture in samenwerking met FME, werkgeversorganisatie Groot-Metaal en Topsector High Tech Systems & Materials (HTSM). Zie voor meer informatie en deelname: www.utwente.nl/hannover-messe-challenge.

HannoverMesse website

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X