Vanaf 25 mei met de nachttrein naar Berlijn

Vanaf 25 mei met de nachttrein naar Berlijn

Op donderdag 25 mei gaat voor het eerst de nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn rijden. Start-up European Sleeper faciliteert de nachttrein, die drie keer per week zal gaan rijden. Vanaf maandag 20 februari zijn de tickets te koop.

Het is de bedoeling dat de trein op maandag, woensdag en vrijdag om 19.22 uur vanuit Brussel vertrekt. Vervolgens stopt de trein onder andere in Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam (22.34 uur), Deventer en Hannover. De trein komt vervolgens om 6.48 uur in Berlijn aan. Volgens Chris Engelsman, medeoprichter van European Sleeper, is dat niet te vroeg: “Voor zakelijke reizigers is vroeg aankomen vaak prettig. Daarnaast zou later aankomen vervelend zijn, omdat de trein onderweg dan veel stil komt te staan.” De trein terug naar Nederland en België vertrekt op zondag, dinsdag en donderdag om 22.56 uur vanuit Berlijn. Deze komt vervolgens om 6.31 uur aan in Amsterdam en om 9.27 uur in Brussel.

Ambities voor de toekomst

In eerste instantie zal European Sleeper nachttreinen huren, maar op termijn wil het bedrijf eigen rijtuigen inzetten. Ook met betrekking tot de bestemmingen zijn er uitbreidingsplannen. Zo is het de bedoeling dat de nachttrein naar Berlijn vanaf de eerste helft van 2024 doorrijdt naar Praag. Verder zijn er plannen voor een nieuwe nachttrein naar Zuid-Frankrijk of Barcelona vanaf 2025 of 2026.

Tickets kopen

Reizigers kunnen vanaf 20 februari hun tickets boeken op de website van European Sleeper. Daarbij kunnen ze kiezen voor zitplekken, ligplekken en slaapplekken; allemaal in gedeelde coupés. Tickets voor deze plekken zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk 49, 79 en 109 euro.

X