Veel partners van AHA24x7.com aanwezig op de Duitslanddag

Veel partners van AHA24x7.com aanwezig op de Duitslanddag

Dit jaar vindt voor de derde keer de Duitslanddag plaats in De Fabrique in Utrecht. Tijdens deze dag kunnen ondernemers die hun zakelijke activiteiten in Duitsland willen uitbreiden, via panelgesprekken, infosessies, workshops en best practices de beste tips voor succes in Duitsland binnenhalen. Naast AHA24x7.com zelf zijn er maar liefst 13 partners van ons platform op deze dag aanwezig. We stellen ze hieronder even kort voor.

De Duitslanddag is dé plek om je als bedrijf met grensoverschrijdende expertise te presenteren. Onze Partner Plus Vendere is zo’n bedrijf. Vendere ondersteunt al meer dan 10 jaar Nederlandse bedrijven in Duitsland met kwalitatieve telemarketing, (telefonisch) marktonderzoek, leadgeneratie en training & coaching. Het ‘Vertriebsteam’ van native verkoopspecialisten in het Duitse Kranenburg weet als geen ander hoe je de Duitse markt bewerkt. Ook werving & selectiebureau Velde is aanwezig op de Duitslanddag, eveneens Partner Plus van AHA24x7.com. Zij zijn gespecialiseerd in exportadvies en consultancy en kennen de recruitmentuitdagingen in Duitsland. En natuurlijk zijn ook de Rechtsanwälte & Steuerberater van STRICK op 17 april in Utrecht te vinden. Zij kunnen bedrijven die de stap over de grens willen wagen, voorzien van uitgebreid juridisch en fiscaal advies.

Investeringsmogelijkheden in Duitsland

Naast onze bovenstaande partners zijn er ook diverse premium leden van ons platform aanwezig. Standort Niederrhein presenteert haar gloednieuwe Nederlandstalige website op de Duitslanddag en adviseert bedrijven over investeringsmogelijkheden in de regio Niederrhein. Ook NRW.Invest kan Nederlandse bedrijven uitgebreid van informatie voorzien over zakelijke kansen in Noordrijn-Westfalen. Dit zelfde geldt voor de WfG Kreis Kleve, maar dan voor bedrijfsinvesteringen in de Kreis Kleve. De Wirtschaftsförderung Kreis Kleve organiseert aan het eind van de Duitslanddag een netwerkborrel, waar kan worden nagepraat over de opgedane kennis tijdens de dag.

Het belang van de Duitse taal

Voor Nederlandse ondernemers die hun Duits willen bijspijkeren, is Language Instituut Regina Coeli aanwezig.  De taaltrainers vertellen graag over de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van individuele taaltrainingen. De Duitse taal is ook waar het om draait bij de actiegroep Duits. Zij organiseren elk jaar de Dag van de Duitse taal, die dit jaar op dezelfde dag plaatsvindt als de Duitslanddag. Scholen organiseren tijdens deze dag allerlei acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Het thema van de Dag van de Duitse taal is dit jaar ‘Duits in het beroepsleven’ en uiteraard is de actiegroep ook aanwezig op de Duitslanddag.

Fiscaal en juridisch advies

Ook INDIPA is aanwezig op de Duitslanddag. Dit bedrijf uit Düsseldorf ondersteunt Nederlandse ondernemers bij een eerste stap of uitbreiding op de Duitse markt. Voor ondernemers of burgers die aan de andere kant van de grens (gaan) werken, is het Grensinfopunt Rhein-Waal een interessant initiatief. Dit adviespunt is sinds januari 2016 gevestigd bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve. In een persoonlijk gesprek krijgen ondernemers en burgers hier een beeld van de vraagstukken waar ze tegenaan kunnen lopen bij de stap over de grens. De spreekuren worden gehouden in twee talen en zijn gratis. Voor fiscale en juridische dienstverlening kunnen ondernemers bovendien terecht bij de Flynth Duitsland Desk, zij zijn ook van de partij op 17 april in Utrecht. En voor wie wil meer weten over B2B zoekmachines in Duitsland, moet de workshop van Petra Mouw van Cactus Marketing bezoeken om 10.30 uur.

10 tips voor succes in Duitsland

De organisatie van de Duitslanddag is in handen van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) ook een partner van AHA24x7.com. Deze vereniging vormt met meer dan 1300 aangesloten bedrijven het grootste Nederlands-Duitse netwerk. De DNHK is in vier steden in Nederland en Duitsland gevestigd. Op het hoofdkantoor in Den Haag geven meer dan 40 medewerkers antwoord op vragen over marktbetreding, export, recht, personeel en belasting. Overigens, wie 10 concrete tips voor succes in Duitsland op een presenteerblaadje wil krijgen, moet zeker even de workshop van mediatrainster Katja Schleicher bezoeken van 11.30 tot 11.50 uur. Zij geeft op haar eigen unieke en humoristische wijze toelichting op interculturele valkuilen en misverstanden.

Tot ziens op de Duitslanddag!

X