Weer verkrijgbaar: praktische uitrusting voor belevenissen in het Steinfurter Land

Weer verkrijgbaar: praktische uitrusting voor belevenissen in het Steinfurter Land
Herfstwandeling door het Steinfurter Land. Foto (c) Heribert Schwarthoff.

Niets is mooier dan wanneer het ene puzzelstuk in het andere past en daaruit een mooie afbeelding ontstaat. Dat was ook het idee van de creatieve koppen van tien gemeenten in het Steinfurter Land, gelegen tussen Enschede en Münster. Daaruit vloeide het LEADER-project ‘Steinfurter Land Tourismus‘ voort, dat Europese subsidie kreeg en waarbij de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is betrokken. Toen de vraag naar uitstapjes voor het hele gezin niet ver van huis steeds groter werd, ontstond in 2022 al het idee voor de ontwikkeling van een Duitstalige Eropuitkaart voor gezinnen. De eerste druk was al snel uitverkocht. In september is een nieuwe editie met nog meer gezinsvriendelijke uitstapjes in de omgeving verschenen. Daarnaast is sinds september ook een nieuwe editie van de fietsflyer met de geliefde fietsroute ‘Aa-Vechte-Tour’ in het noordelijke Münsterland tussen de rivieren Aa en de Vecht verkrijgbaar.

Spel, sport en spanning voor jong en oud

De nieuwe editie met de titel ‘Erlebniskarte für Familien im Steinfurter Land – Attraktionen neu entdecken‘ moet gezinnen een nog beter overzicht bieden van wat er in de regio allemaal te doen is. Kinderen, ouders en grootouders kunnen uit een groot aantal attracties kiezen, die zijn onderverdeeld in diverse categorieën.

In musea maken kinderen onder andere spelenderwijs kennis met pottenbakken en het klompenmakersambacht. In de natuur lonken avonturen op het avonturenpad door het bos of in de educatieve kruidentuin. Op verschillende boerderijen komen kleine en grote avonturiers in contact met koeien, schapen en varkens. Een tochtje op het meer of een bezoekje aan het zwembad staan garant voor ultieme waterpret. Op de kaart zijn bovendien speeltuinen, skateparken en minigolfbanen te vinden. Dat is slechts een greep uit de vele attracties die op de nieuwe kaart te vinden zijn.

Met de fiets de omgeving verkennen

Wie graag met de fiets op pad gaat in het afwisselende landschap van het Steinfurter Land, mag de nieuwe editie van de fietsflyer niet missen. Het goed onderhouden fietspadennetwerk beschikt sinds 2023 over knooppunten in het hele Münsterland. Daardoor is het maken van een fietstocht door oude buurtschappen, langs kronkelende riviertjes, imposante kastelen, door ongerepte natuur, historische centra en voormalige spoorlijnen kinderspel.

Een verbindend element op de kaart is de in totaal 140 kilometer lange Aa-Vechte-Tour. Via slechts één fietspad loopt de route langs twee rivieren en tien plaatsen. Tussendoor kunnen fietsers pauzeren in een van de restaurants en cafés langs de route of langs de route picknicken met streekproducten. Voor een langere tussenstop is er langs de route een keur aan accommodaties te vinden. In de fietsflyer is informatie te vinden over het knooppuntensysteem, de regio, verschillende plaatsen en de bijbehorende bezienswaardigheden.

Zowel de Eropuitkaart voor gezinnen als de fietsflyer zijn verkrijgbaar bij de lokale VVV’s en de toeristische informatiepunten in het Steinfurter Land. Ook kunnen ze via een mail aan info@steinfurt-touristik.de worden besteld.

X