Young European Talent

Young European Talent

In november van dit jaar wordt voor het eerst Young European Talent – ofwel YET – georganiseerd: een drie dagen durend exclusief programma voor toptalenten uit Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. Deelnemers ontmoeten andere high potentials uit vijf Europese landen en of dat nog niet voldoende is, maken ze deel uit van bijzondere en inspirerende sessies en lezingen van vooraanstaande sprekers.

Voor de aanstormende talenten is Young European Talent een uitgelezen kans om ander Europees talent te ontmoeten, een internationaal netwerk op te bouwen en kennis een positieve impuls te geven. Met inspirerende visies, revolutionaire projecten en exclusieve inzichten van gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland op unieke locaties in de grensregio Limburg. Young European Talent faciliteert met dit initiatief een internationaal hoogkwalitatief netwerk van jonge en toekomstige decisionmakers. Vanuit een internationaal georiënteerde  regio inspireert Young European Talent om over de grenzen heen te kijken.

Young European Talent is exclusief op uitnodiging. De verschillende ministeries en ambassades dragen talenten uit België̈, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland voor om hun land en sector te vertegenwoordigen. Talenten die in het oog springen van het bedrijfsleven, de politiek (of het openbaar bestuur), de wetenschap, sport of cultuur en journalistiek.

YET- moment

Het Young European Talent event vindt dit jaar plaats op 8, 9 en 10 november 2017 in Limburg. De voertaal tijdens het evenement is Engels.

Voor wie?

Voor het eerste YET-event zijn 50 toptalenten uit België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland zorgvuldig geselecteerd. Ze worden gezien als de nieuwe generatie leidinggevenden, ofwel de decisionmakers en trendsetters van de toekomst. Alle deelnemers zijn voorgedragen en uitgenodigd door hun eigen ambassade en ministerie om dit exclusieve programma bij te wonen.

De vijf deelnemende landen selecteren ieder twee toptalenten per sector:

  • Bedrijfsleven (10 personen)
  • Politiek/openbaar bestuur (10 personen)
  • Cultuur/journalistiek (10 personen)
  • Wetenschap (10 personen)
  • Sport (10 personen)

De leeftijd van de deelnemers varieert van 18 tot 35 jaar.

X