Zakendoen in Duitsland: ontbijtsessie op 20 september

Zakendoen in Duitsland: ontbijtsessie op 20 september

Duitsland is de grootste exportmarkt voor Nederland. Er zijn daarom veel kansen voor Nederlandse ondernemers die hun radius willen verbreden. Ook veel bedrijven uit de grensstreek rondom Arnhem en bedrijven op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) doen volop zaken met Duitsland. Op woensdag 20 september organiseren CRDT, Allianz Trade en het Duitse advocatenkantoor ALPMANN FRÖHLICH speciaal voor bedrijven gevestigd op het IPKW, leden van Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA), de Turkse ondernemersvereniging TOV en Arnhem / Nijmegen Business in Arnhem een ontbijtsessie over zakendoen in Duitsland.

Aan de orde komen onder andere de actuele commerciële, economische en juridische ontwikkelingen op de Duitse markt. Verder leggen de aanwezige sprekers uit waarom bedrijven kiezen voor Duitsland, wat de afwegingen zijn die ondernemers moeten maken bij het zakendoen in Duitsland, waar ze verder mee te maken krijgen en of een fysieke entree nog steeds de beste optie is.

Programma

De ontbijtsessie begint om 8.00 uur (inloop vanaf 7:45 uur) en duurt tot 10.00 uur. Op het programma staan de volgende lezingen:

 • Recessie in ons belangrijkste exportland Duitsland?
  Johan Geeroms, Risk Director
  Allianz Trade Benelux
 • Juridische aspecten van zakendoen in Duitsland
  Nicki Welchering, Rechtsanwalt
  ALPMANN FRÖHLICH
 • Insolvenzanfechtung: moet u exportontvangsten terugbetalen?
  Wolfgang May, Rechtsanwalt
  CRDT & Finance
 • Grip op liquiditeit
  Jeroen Leijser, commercieel directeur
  CRDT & Finance
 • Cultuurverschillen en marketing in Duitsland
  Frank Wöbbeking, algemeen directeur
  mediamixx

Meer informatie en aanmelden

De ontbijtsessie vindt plaats in het Parkrestaurant van IPKW (Westervoortsedijk 73 in Arnhem). Meer informatie is hier te vinden.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link.  

X