Nieuwe brochure: 30 veelgestelde vragen van werkgevers

Nieuwe brochure: 30 veelgestelde vragen van werkgevers
Het GrensInfoPunt Rijn-Waal

“Kan ik een werknemer die in Nederland sociaal verzekerd is, in Duitsland laten werken?” Dat is een van de 30 vragen die het GrensInfoPunt Rijn-Waal in een nieuwe brochure beantwoordt. De brochure is bedoeld voor Nederlandse werkgevers die inwoners van Duitsland in dienst willen nemen.

Voor grensoverschrijdende zaken kan het vaak zinvol zijn een medewerker in het buurland te zoeken. Binnen Europa is dat eigenlijk zonder problemen mogelijk. Toch is er een groot aantal voorschriften waar rekening mee moet worden gehouden. Dat leidt tot vragen, die vaak aan het GrensInfoPunt worden gesteld. De meestgestelde vragen zijn op een rijtje gezet in deze nieuwe brochure, die gratis per mail (gip@euregio.org) kan worden aangevraagd bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve. Van maandag tot en met donderdag is het GrensInfoPunt in Kleve ook open voor telefonische  adviezen (+49-2821-793079) of een persoonlijk gesprek.

Werkgevers en werknemers kunnen bij het GrensInfoPunt terecht met vragen over grensoverschrijdend werken. Het GrensInfoPunt werkt samen met de meest uiteenlopende organisaties, zoals het Finanzamt en de Belastingdienst, het UWV en het Bundesagentur für Arbeit, vakbonden, de Sociale Verzekeringsbank en de Deutsche Rentenversicherung. Het resultaat van deze samenwerking is de nieuwe brochure met gekwalificeerde antwoorden voor werkgevers in Nederland.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X