Crossborder grensdiner in Zuid-Limburg

Crossborder grensdiner in Zuid-Limburg

Op woensdag 11 oktober as. vindt de derde editie van het Limburgse crossborder (grens)diner plaats. Na een succesvolle start van het project in 2015 met bezoeken aan bedrijven in Midden en Zuid-Limburg en een vervolg in Noord- en Midden-Limburg staat dit jaar Zuid-Limburg centraal.

Vier topbedrijven en instellingen openen de deuren voor een groep internationale studenten afkomstig van de Limburgse onderwijsinstellingen. Studenten van de Universiteit Maastricht, Maastricht School of Management, Zuyd Hogeschool, Business School Notenboom en Fontys International Campus Venlo kunnen zich hiervoor aanmelden. Daarnaast nemen ook weer studenten van de RWTH-Aachen en Fachhochshule Aachen aan de bijeenkomst deel. De studenten kunnen dit jaar o.a. een bezoek brengen aan Thomas Regout International, de Maastricht School of Management en de Brightlands Smart Services Campus.

Kansen op de arbeidsmarkt

Het doel van het project is om de (internationale) studenten die in Limburg en Aken studeren, te laten zien welke topbedrijven te vinden zijn in Zuid-Limburg en de mogelijke kansen die hier voor hen als nieuwkomers op de arbeidsmarkt liggen. Met dit project wordt ‘de kracht van Limburg’ op een zo breed en divers mogelijke manier getoond. Daarnaast krijgen de studenten een uitgelezen kans om aan hun eigen netwerk te werken. Dit resulteerde het afgelopen jaar o.a.  in enkele stageplekken en grensoverschrijdende contacten tussen ondernemers en buitenlandse studenten van de Maastricht School of Management.

Diner

De dag wordt traditioneel afgesloten met een diner op de grens. Dit jaar vindt het diner plaats nabij het kleine dorpje Noorbeek. Hier kunnen de studenten verder kennis maken met de CEO’s, maar ook andere bedrijven, instellingen en overheden uit Zuid-Limburg en het nabijgelegen België zullen aanschuiven.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X