Achterhoeker met hartinfarct nu ook naar Duits ziekenhuis

Achterhoeker met hartinfarct nu ook naar Duits ziekenhuis

In het geval van een hartinfarct kunnen inwoners van de Achterhoek sinds 1 april direct met de ambulance naar het St. Agnes-Hospital in het Duitse Bocholt. Afhankelijk van de locatie kan dit een tijdswinst van een half uur opleveren. Op deze manier krijgen patiënten sneller de vereiste medische zorg.

Voorheen werden patiënten met een hartinfarct, die direct een dotterbehandeling nodig hadden, met de ambulance naar het Medisch Spectrum Twente in Enschede of Rijnstate in Arnhem vervoerd. In de nieuwe situatie kunnen deze patiënten dus ook naar Bocholt. Wanneer dit een snellere optie is en de patiënt hiermee instemt, wordt hij of zij naar het ziekenhuis in Bocholt gebracht. De patiënt ontvangt er zorg volgens Nederlandse kwaliteitsstandaarden en krijg informatie over de behandeling en het vervolg in het Nederlands. Bovendien worden de kosten van het vervoer naar het St. Agnes Hospital, de noodzakelijke onderzoeken en de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar van de patiënt.

Het nieuwe initiatief is een samenwerking tussen de organisaties binnen het Netwerk Acute Zorg Euregio, te weten het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, het St. Agnes-Hospital van Klinikverbund Westmünsterland, ambulance-organisatie Witte Kruis, Westmünsterland Kreis Borken en zorgverzekeraar Menzis. De nieuwe regeling maakt dat acute zorg beter bereikbaar is voor hartpatiënten uit de gemeenten Aalten, Dinxperlo en Winterswijk en delen van Oost-Gelre en de Oude IJsselstreek.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X