Bakfiets Treffen op fietsfestival in Berlijn

Bakfiets Treffen op fietsfestival in Berlijn
Foto: VELOBerlin

Bakfietsen in Berlijn? Jazeker! Tegelijkertijd met het Duitse fietsfestival VELOBerlin vindt nu ook het van oorsprong Nijmeegse International Cargo Bike Festival (ICBF) in Berlijn plaats. Op 14 en 15 april draait alles om (bak)fietsen op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn.

Voor de zevende editie verhuist het ICBF, ook wel bekend onder de naam Bakfiets Treffen, met de beurs, het lezingenprogramma, de race en de bakfietsparade naar Berlijn en maakt onderdeel uit van VELOBerlin. Het plan is om een meerjarige samenwerking aan te gaan met Velokonzept Saade GmbH, de organisatie van VELOBerlin. Op het ICBF kunnen bezoekers, gebruikers, ontwerpers, fabrikanten, doe-het-zelf bouwers en verkopers van bak- en transportfietsen elkaar ontmoeten en inspireren. Er zijn uiteenlopende optredens, creatieve activiteiten en lekker eten en drinken. Tientallen soorten bakfietsen uit binnen- en buitenland kunnen hier worden uitgeprobeerd.

Bakfietsenrace

Bakfietsen maken al vanaf de eerste editie van VELOBerlin een belangrijk onderdeel uit van het fietsevenement. Tijdens het festival organiseert de Berlijnse bakfietsdeskundige Arne Behrensen de speciale expositie “Cargobike & Family”. De Cargo Bike Fans Berlin organiseren een spectaculaire race onder de naam “International Berlin Cargo Bike Spring Race”. Ook zal er een Cargo Bike Parade plaatsvinden. De organisatie verwacht in Berlijn meer dan 50 bakfietsproducenten, meer dan 200 standhouders en ruim 15.000 bezoekers.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X