Berlijnse muur en Oktoberfest in top tien meest gefotografeerde attracties op Instagram

Berlijnse muur en Oktoberfest in top tien meest gefotografeerde attracties op Instagram

De Berlijnse muur en het Oktoberfest in München staan in de top tien van vaakst genoemde internationale attracties op Instagram. De Efteling staat in Nederland op nummer 1. Dit blijkt uit onderzoek van Travelbird.

TravelBird rangschikte op basis van het aantal tags op Instagram welke attracties het vaakst genoemd worden op het fotoplatform. Wereldwijd is Disneyland in Californië het populairst op Instagram, dit attractiepark wordt het vaakst getagd (ruim 14,5 miljoen tags). De Eifeltoren in Parijs volgt op ruime afstand met ruim 7 miljoen tags. De derde plaats wordt ingenomen door Walt Disney World in Florida (bijna 5,5 miljoen tags).

Duitsland is met twee attracties te vinden in de internationale top tien. Op nummer 5 staat de Berlijnse muur met 4,5 miljoen tags en plaats 10 het Oktoberfest in München wordt ruim 2 miljoen keer genoemd op Instagram.

In Nederland is de Efteling het meest gefotografeerde attractiepark op Instagram (ruim 228.000 tags). Op de tweede plaats staat het Rijksmuseum (225.500) en de Erasmusbrug (63.500) sluit de top drie af. Wereldwijd gezien staat de Efteling op plaats 72.

De meeste gebruikers van Instagram zijn tussen de 18 en 29 jaar oud (55%). 28% van de foto’s werd geplaatst door Instagrammers van 30-49 jaar oud, 11% door 50-64-jarigen en 4% door 65-plussers.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X