Beter Duits met een koud biertje naast de laptop

Beter Duits met een koud biertje naast de laptop
(c) Insel-Brauerei

Een bierproeverij via Zoom? Met een headset op je bol met lede ogen aanzien, hoe een stel experts op een leuke locatie in Berlijn van stevige Duitse bieren zit te genieten, terwijl jij het zelf achter de laptop samen met een dertigtal belangstellenden uit Nederland met een doodnormaal flesje van Albert Heijn moet doen? Nee hoor, ook de deelnemers van de digitale Wirtschaftstalk am Freitag op 4 september a.s. kunnen volop genieten van de diverse biersoorten van de Insel-Brauerei, gevestigd op het Duitse eiland Rügen. 

In de digitale Wirtschaftstalk am Freitag komt wekelijks een interessante Duitse gast aan het woord die in begrijpelijk Duits over een leuk en actueel onderwerp vertelt. Nederlandse deelnemers kunnen actief of passief aan het gesprek deelnemen en zodoende hun kennis van de Duitse taal verbeteren. De digitale Wirtschaftstalk am Freitag is een initiatief van Esther Bouma en Tjaco Rowaan van Geschäftsreif, een bedrijf dat een kwalitatief hoogwaardig trainingsprogramma aanbiedt voor Nederlandse ondernemers, bedrijven en organisaties die al zaken doen of graag samen willen werken met Duitse zakenpartners. Voor het succesvol zakendoen op de Duitse markt is de beheersing van de Duitse taal een absolute must, en Geschäftsreif helpt Nederlandse ondernemers die de Duitse markt op willen hun Duits te verbeteren.

Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland

Geschäftsreif wil ook ondernemers uit de provincie Gelderland deze mogelijkheid bieden. Samen met de Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland (DNBC) organiseert zij daarom een gratis Wirtschaftstalk am Freitag: een digitale bierproeverij. De Stichting Duits-Nederlandse Businessclub heeft als doel ertoe bij te dragen de provincie Gelderland als vestigingslocatie te promoten voor ondernemers uit Noordrijn-Westfalen.Om dit te realiseren organiseert DNBC Gelderland enkele malen per jaar netwerkbijeenkomsten voor Duitse ondernemers uit Noordrijn-Westfalen en ondernemers uit de provincie Gelderland. Deze besloten bijeenkomsten zullen telkens een specifiek onderwerp hebben.

Proefpakket

Te gast bij de door Geschäftsreif en de DNBC Gelderland georganiseerde Wirtschaftstalk am Freitag op 4 september a.s. is Markus Berberich, CEO en samen met zijn Nederlandse zakenpartner brouwerij-eigenaar van de Insel-Brauerei op het Duitse eiland Rügen. Deze brouwerij ontving maar liefst 4 keer de World Best Beer Award. Markus Berberich zal in een vraaggesprek vertellen over zijn ondernemersplannen als brouwer, hoe hij deze heeft verwezenlijkt, de afzetmarkt voor bier in Duitsland en over het prachtige eiland Rügen. Aan het einde van de talk bestaat zelfs de mogelijkheid om aan een digitale bierproeverij mee te doen. Markus Berberich zal tijdens het proeven natuurlijk veel vertellen over alle smaken en soorten die gebrouwen worden, zodat het ook een feestje voor de smaakpapillen wordt.

‘Baltic Gose’ is de naam van een van de bieren van de Insel-Brauerei in Rambin op Rügen, een ‘eigenwijze interpretatie’ van de traditionele Duitse brouwstijl, gebrouwen op basis van zeezout en koriander (6,5%). Daarnaast hebben nog een aantal andere merken roem vergaard, zoals ‘Baltic Farm’ (8,5%) en ‘German Coast’ (7,5%).

Maar hoe komen Nederlandse ondernemers nu tijdens deze online-sessie in het genot van ‘Baltic Gose’, ‘Baltic Farm’ en ‘German Coast’? Zij kunnen voorafgaand aan de talk een proefpakket bestellen, hoewel dit uiteraard geen voorwaarde voor deelname is. Het pakket met 8 verschillende bieren plus een glas van de brouwerij kan voor 25 euro (excl. verzendkosten) vooraf worden besteld. Om er zeker van te zijn dat u het pakket tijdig per post ontvangt, is het raadzaam het pakket zo snel mogelijk te bestellen. Het is niet uit te sluiten dat de post vanuit Duitsland er lang(er) over doet.

Bestellen: https://www.insel-brauerei.de/shop

Thema: Wirtschaftstalk am Freitag: een digitale bierproeverij

Datum: vrijdag 4 september a.s. om 17.00 uur

Locatie: Zoom-meeting

Duur: 60 minuten

Doelgroep: Nederlandse ondernemers

Taal: Duits

Kosten: gratis (kosten voor het bierpakket zijn voor eigen rekening)

Aantal deelnemers: maximaal 30

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: esther@geschaeftsreif.nl

Deelnemers krijgen van Geschäftsreif de Zoomlink voor digitale deelname toegestuurd met wetenswaardigheden over de bierindustrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X