Burgemeesters Winterswijk en Enschede sturen regionale specialiteiten naar bondspresident Steinmeier

Burgemeesters Winterswijk en Enschede sturen regionale specialiteiten naar bondspresident Steinmeier
Onno van Veldhuizen (l) en Joris Bengevoord met de manden vol regionale producten. (c) Gemeente Enschede

Tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Duitsland begin juli liet bondspresident Frank-Walter Steinmeier weten dat Duitse fijnproevers niet konden wachten tot de markten van Enschede en Winterswijk weer te bezoeken waren. Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk en burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede sturen hem nu als antwoord twee manden met regionale producten uit beide gemeenten.

“Het leek ons een aardige manier om aan de bondspresident te laten weten dat we zijn uitspraak hier in het oosten van het land erg hebben gewaardeerd. En dat hij altijd welkom is om een visje te komen eten”, zo laat Bengevoord weten.

Boodschap achter de boodschap

Van Veldhuizen vult aan: “De relatie met onze oosterburen is voor Nederland, maar zeker ook voor onze grensstreek, enorm belangrijk. We zouden nog veel meer van elkaar kunnen leren en profiteren. De markten in Winterswijk en Enschede zijn daar een mooi voorbeeld van, maar kijk ook eens naar de arbeidsmarkt, de regionale economie, het onderwijs of het culturele aanbod. Ook daar zouden we nog veel meer profijt van elkaar kunnen hebben.”

Goed gevuld

De twee manden zijn goed gevuld met lokale lekkernijen. Van kaas en honing tot Achterhoekse wijn en Twentse kazen. “We hopen dat de heer Steinmeier onze geste kan waarderen, en dat we elkaar snel eens in levende lijve kunnen spreken over het belang van de samenwerking tussen onze grensstreken”, sluit Bengevoord af.

X