Creatieve ideeën opdoen in de Messe Frankfurt

Creatieve ideeën opdoen in de Messe Frankfurt
Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Marc Jacquemin

De kerstdagen zijn nog maar nauwelijks achter de rug, maar gemeenten, inkopers van winkelcentra en hotels denken alweer na over de kerstdecoratie voor dit jaar. Zij kunnen van 26 tot en met 30 januari 2018 terecht op de grootste beurs voor kerstdecoratie ter wereld: Christmasworld in de Messe Frankfurt. Tegelijkertijd vinden er in het beursgebouw nog twee internationale beurzen plaats voor creatievelingen: Creativeworld en Paperworld. Op de drie beurzen zijn ook veel Nederlandse exposanten te vinden.

Geurkaarsen, kerstverlichting, bloemdecoratie, verpakkingsmateriaal, levensgrote kerstballen: je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te vinden op de Christmasworld in de Messe Frankfurt. Christmasworld is de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van kerstdecoratie en andere feestversiering. Circa 1000 exposanten uit 42 landen tonen in 6 hallen de nieuwste decoratietrends. De beurs verwelkomt jaarlijks een aantal trouwe exposanten uit Nederland. Bedrijven als Edelman, Heembloemex, Vivant, Decostar en Kersten zijn al vele jaren exposant op de Christmasworld. In totaal zijn er dit jaar 74 Nederlandse exposanten op de kerstbeurs in Frankfurt te vinden.

Creativeworld

Een bezoek aan Christmasworld valt makkelijk te combineren met twee andere creatieve beurzen in Frankfurt die tegelijkertijd plaatsvinden: Creative World en Paperworld. Creativeworld is ’s werelds grootste beurs voor hobby- en knutselmateriaal. De beurs is van 27 – 30 januari te vinden in hal 4.1 en 4.2 van de Messe Frankfurt. Dit jaar staat het thema ‘street art’ centraal. Street art komt oorspronkelijk voort uit de graffitibeweging en heeft zich ontwikkeld tot een aparte en unieke kunstvorm. Bijna 30 street art kunstenaars geven een demonstratie van de nieuwste technieken en producten. Op Creativeworld zijn meer dan 350 exposanten vanuit de hele wereld vertegenwoordigd, waaronder 24 Nederlandse bedrijven.

Paperworld

Bij Paperworld draait alles om papier, schrijfwaren en kantoorinrichting. Hier kunnen onder meer inkopers, groothandelaren, kantoorboekhandelaren en consumenten terecht voor de nieuwste producten en trends op het gebied van kantoor- en schrijfmateriaal. Vorig jaar werd de beurs bezocht door 33.600 inkopers en vakhandelaren uit 143 landen. Maar ook voor architecten en facility managers die op zoek zijn naar inspiratie voor de inrichting van kantoren is Paperworld interessant. Onder de 1520 exposanten uit 60 landen bevinden zich ook 31 Nederlandse bedrijven.

X